Türkiye’nin söyleşi ve atölyeler açışından en büyük festivallerinden biri olan Türkiye Tiyatro Buluşmasının 7. si bu sene yine Dikili’de gerçekleştirilecek.

Eski şehir tiyatroları genel sanat yönetmeni, Orhan Alkaya, Prof. Dr. Özdemir Nutku, Hüseyin Avni Danyal, Ayhan Taş, Levent Öktem gibi, 65 akademisyen, yazar, oyuncunun yanı sıra, CHP Milletvekili Mustafa Moroğlu, ÖDP genel başkanı Bilge Seçkin Çetinkaya, ESP genel başkanı Figen Yüksekdağ, Seferihisar Belediye başkanı Tunç Soyer, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Dikili Belediye Başkan vekili Yusuf Altıparmak, Mordoğan Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Anti-kapitalist Müslümanlardan İhsan Eliaçık’ın da söyleşeceği, 15 atölyenin hayata geçeceği, 12 sokak oyununun sergileneceği, 11 oyunun ve 1 dans performansının sahneleneceği 7. Türkiye Tiyatro Buluşmasının kapanışı, Sayki, Praksis, Fırat Tanış, Çiğdem Erken, Sevinç Eratalay ve Hüsnü Arkan konseri ile olacak.

Ayrıca, buluşmanın 3. günü Metin Altıok’un 1963’te yazdığı müziğini canlı olarak grup göndoğarken’in yönetmenliğini Orhan Alkaya’nın yaptığı “Duygusuz Yenilgi” isimli oyunun, Dünya prömiyeri sahnelenecek.