Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, esnafın yeni yılını kutlayarak 2015 yılının tüm esnaf ve sanatkarlara bereket ve bol kazançlar getirmesini temenni etti.
AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok yeni yıl nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, 2015 yılının esnaf ve sanatkara bereket ve bol kazanç getirmesini temenni ederek eski mesleklere sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Sevimçok açıklamasında şunları kaydetti:
”Acısı, tatlısı ve yaşanmışlıklarıyla koca bir yılı daha geride bırakıyoruz. 2014 yılına esnaf ve sanatkarımız adına baktığımızda ise geçtiğimiz yılda Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne 7822 kişinin daha kaydolarak dükkan açtığını görürken, 3960 kişinin ise birliğimizden kaydını sildirerek esnaflığı bıraktığını ve dükkanlarını kapattıklarını görmekteyiz. Rakamlar arasında bir kıyaslama yapacak olursak da yeni açılan dükkanların kapanan dükkânlardan çok daha fazla olduğunu ve esnaflığın devamı anlamında şehrimizde olumlu yönde bir gidişatın olduğunu memnuniyetle söyleyebiliriz.”
Her geçen gün teknolojiye ve çağa yenik düşen bir mesleğin daha kaybolan meslekler sınıfına girdiğini bildiren Sevimçok açıklamasında, “Asıl önemli olan o meslekleri yaşatabilmektir. Eski ustalarımıza ve eski mesleklerimize sahip çıkılması gerekmektedir. Başta yerel yönetimlere olmak üzere Antalya’da yaşayan herkese büyük iş düşmektedir. Eski ustalarımızı ve zanaatkarlarımızı, mesleklerinin devamı hususunda elbirliğiyle destekleyerek onların bu sanatlarını ve esnaflık kültürümüzü yeni kuşaklara aktarmak adına gerek maddi gerekse manevi olarak elimizden ne geliyorsa el birliğiyle yapmak durumundayız” sözlerine yer verdi.