Adana’nın Ceyhan ilçesinde eşi kanserden ölen hayırsever iş kadını Döndü Akyol, Kanser Haftası dolayısıyla eşinin anısına ihtiyaç sahibi öğrencilere ayakkabı ve kırtasiye yardımında bulundu.
Yarsuvat Mesleki ve Anadolu Lisesi’nde düzenlenen törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Memduh Topuz, Kanser Haftası etkinlikleri kapsamında, Akyol’un eşi Kadir Akyol’un kanserden hayatını kaybettiğini hatırlatarak, ihtiyaç sahibi öğrencileri sevindirmek amacıyla 140 öğrenciye ayakkabı ve kırtasiye yardımında bulunduğunu belirtti.
Kendi babasının da 15 yıl önce kanserden öldüğünü, 2003 yılında kanser olan oğlunun hastalığı yenerek hayata döndürdüklerini anlatan Topuz, "Bu acıları bir daha yaşamamak adıyla birçok okulumuzda bilgilendirme seminerleri verilmektedir. Hayırsever Akyol da eşini kanserden dolayı kaybetti. Bu acıları bizler yaşadık gördük. Kanser hastalığını kimsenin de yaşamasını istemiyorum. Hayırsever Akyol Hanım bugün 140 öğrenciyi sevindirerek onların mutluluğuna ortak oldu" dedi.
Hayırsever iş kadını Döndü Akyol eşini bir yıl önce kanserden kaybetmenin acısını yaşadıklarını ve eğitim konusunda her türlü yardımda bulunmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.
Konuşmaların ardından öğrencilere hediyeleri verilirken, öğrenciler de kendilerinin çizdiği resimleri hayırsever iş kadını Döndü Akyol’a hediye etti.
Program Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan kanserden korunmanın yolları konulu slayt gösterisinin anlatılmasının ardından son buldu.