Dünyanın en büyük yardım koşularından biri olan Wings For Life World Run, 6 Mayıs’ta Ege’nin İncisi İzmir’de düzenlenecek. "Koşamayanlar için koş" sloganıyla dikkat çeken ve gelirinin tamamı omurilik felcinin tedavisi için yapılan araştırmalara aktarılan yarışa sadece 35 gün kaldı.

Omurilik zedelenmelerinde dünyada ilk olacak tedaviyi bulmak için yapılan araştırmalara fon sağlayan Wings for Life Vakfı, çalışmalarına dikkat çekmek ve kaynak oluşturmak amacıyla Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 12 ülkede aynı anda gerçekleşen bir koşu düzenliyor. “Koşamayanlar için Koşuyoruz” sloganıyla bu yıl beşinci düzenlenecek etkinliğin Türkiye ayağı 6 Mayıs’ta İzmir’de gerçekleştirilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen ve startına sadece 35 gün kalan Wings for Life World Run’da bu yıl 10 bine yakın kişinin koşması bekleniyor. www.wingsforlifeworldrun.com/tr adresinden kayıt olunan etkinlik geçen yıl rekor katılımla toplamda 155.288 kayıtlı koşucuya ulaşmıştı.

Toplamda 20.6 milyon Euro toplandı

Wings for Life World Run’a katılan isimler sadece özel bir spor organizasyonunda yer almış olmuyorlar aynı zamanda omurilik sakatlıklarına çözüm bulunmasına da katkı sağlıyorlar. Wings for Life World Run’a katılım ücretlerinin %100’ü hayat kurtarıcı nitelikteki omurilik araştırmaları ve klinik deneyler için kullanılıyor. Kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Wings For Life Vakfı, gerçekleştirdiği etkinlikler ve toplanan bağışlar ile omurilik felcini kesin tedavi bulmayı amaçlıyor. Geride kalan 4 senede 58 farklı lokasyonda 350 binin üzerinde kişi yarışa katılarak 20.6 milyon Euro para topladı. Ve bu miktar dünyanın dört bir yanında, omurilik zedelenmelerinin tedavisi için yapılan araştırmalara önemli bir fon oluşturuyor.

Her yıl 250 bin kişi omurilik felcine yakalanıyor

Omurilik felci çok basit kazalar sonrası herkesin başına gelebilecek bir sakatlık. Tüm dünyada omurilik sakatlanması nedeniyle engelli olan 3 milyon kişi var ve her yıl 250 bin kişi omurilik zedelenmesine yol açan bir sakatlık geçiriyor. Bu kadar çok hayatı etkileyen bir sorun olan omurilik felcinin tedavisine yönelik araştırmalar çok kısıtlı ve desteklenmesi gerekiyor.