İçişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Bitlis’ten Artvin’e gelen öğrenciler, Vali Ömer Doğanay’ı ziyaret etti.

Artvin Valiliği önünde öğrencilerle bir araya gelen Vali Doğanay, öğrencileri ve öğretmenlerini Artvin’de görmekten ve ağırlamaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Artvinli bir grup öğrenci Bitlis’ten gelen öğrencilere çiçek verirken, ardından Artvin Gazi Ortaokulu halk oyunları ekipleri gösteri sundu, sonrasında ise Vali Doğanay, konuklarını Valilik Toplantı Salonunda kabul ederek, bir süre sohbet etti.

Artvin’in tarihi, kültürü ve doğal güzellikleriyle yeryüzü cennetini andırdığını belirten Doğanay, "Bitlisli değerli öğrencilerimizi ve öğretmenlerini ilimizde en iyi şekilde misafir edeceğiz. İlimizin tarihi, kültürel, turistik ve doğal güzelliklerini gezdireceğiz. İlimiz bağrında barındırdığı doğal güzellikleriyle adeta yeryüzü cennetidir. Bu anlamlı ziyaret kapsamında değerli konuklarımız ilimizi tanıma fırsatı bulacaklar. Artvin kültürü ile Bitlis kültürünü kaynaştıracağız. Bu arada geçtiğimiz Temmuz ayında yine İçişleri Bakanlığımızın himayelerinde gerçekleştirilen kardeşlik projesi kapsamında ilimizde Bitlisli öğrenci kardeşlerimizi ağırlamanın mutluluğunu yaşamıştık" diye konuştu.

Doğanay, projenin, iller arasında bir kültür paylaşımı olduğuna işaret ederek, ortak değerlerin ve kültürün paylaşılması adına da önemli bir proje olduğunu kaydetti. Bu arada Bitlis’ten gelen Adilcevaz Selçuklu Oratokulu 7. sınıf öğrencisi Gülşah Erdoğan’ın, okuduğu “Birlik” isimli şiir herkesi duygulandırdı. Ziyarette, konuklarına çeşitli ikramlarda bulunan Vali Doğanay, daha sonra ziyaretin anısına misafir öğrencilere Artvin’e özgü yöresel yiyecekler hediye etti. İller arasında kardeşlik köprüsü oluşturmak, birlik ve beraberlik ruhunun geliştirilmesine katkı sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığınca düzenlenen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Bitlis’ten Artvin’e gelen 44 öğrenci ile 4 öğretmenin, 3 gün boyunca Artvin’de tarihi ve turistik bölgeleri gezecekleri bildirildi.