Eskişehirspor Kulübü Basın Sözcüsü Bekir Sıtkı Saraç, zor bir lig fikstürüne galibiyetle başladıkları için mutlu olduğunu söyledi.

Eskişehir Atatürk Stadyumu’nda basın mensupları ile bir araya gelen Eskişehirspor Kulübü Basın Sözcüsü Bekir Sıtkı Saraç, bu hafta başlayan ve ilk maçların tamamlandığı Spor Toto Süper Lig’in bu sene olaysız geçmesini, centilmenlik içinde sportmence geçmesini dilediklerini belirtti.

Eskişehirspor’a ligde çok zorlu bir fikstür çıktığına değinen Saraç, "Süper ligin ilk haftalarında çok güçlü takımlarla eşleştik ama başladığımız ilk haftayı beklediğimiz ve arzu ettiğimiz gibi 3 puanla kapattık. Bu zorlu fikstür öncesi hem taraftarımıza, hem yönetimimize, hem de futbolcularımıza büyük bir moral oldu. Taraftarlarımız hınca hınç tribünleri doldurdu ve her zaman olduğu gibi 90 dakika takımlarını teşvik ettiler. Taraftardan aldıkları hızla futbolcularımızda maçın 70’inci dakikasından sonra adeta rakibimizi kendi sahasına hapsederek 2 golle 3 puan almasını bildi. Bundan dolayı taraftarımıza da çok teşekkür ediyoruz. Bu desteklerinin sezon boyunca devam etmesini umuyoruz" dedi.

Takımda sakat oyuncu bulunmadığını ve Eskişehirspor’un Fenerbahçe maçı için hazırlıklarına başladığını anlatan Saraç, "Takımımız cuma gününden İstanbul’a gidecek. Cumartesi günü Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda maçımızı oynayacağız. Orada da temennimiz odur ki, inşallah 3 puanla oradan da döneriz. Bu niyetle gidiliyor" şeklinde konuştu.

Bir basın mensubunun sorusu üzerine, galibiyet primi hakkında da bilgi veren Saraç, bu primin 10 bin lira olduğunu bilgisini verdi. Saraç, içeride mağlubiyet halinde futbolculara 10 bin lira ceza uygulanacağını ve beraberlik durumunda prim olmadığını da ifade ederek, "Buradan anlaşılması gerekir ki, iç saha maçlarımızın tamamını kazanmak üzere strateji geliştiriyoruz. Büyük maçlarda bu prim yüzde 50 artırılacak" diye konuştu.

Eskişehirspor-Bursaspor maçında kombine ve bilet satışları hakkında bilgi veren Eskişehirspor Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Asbaşkan Bahadır Ünalan ise, maç öncesi herhangi bir sorun yaşanmadığını ve seyircinin sorunsuz bir şekilde içeri alındığını ifade etti. Ünalan, "Bizlere ulaşan herhangi bir şikayet yok. Bilet adetleri ile alakalı kombinede toplan 3 bin 720 adet maç saatine kadar kombine satılmıştır. 5 bin 600 adette bilet satılmıştır. Kombinede VIP’de 564 bilet, 1965 tribününde 282 bilet, nefer tribününde 424 bilet, açık tribünde ise 2 bin 453 kombine satılmıştır" şeklinde konuştu.

Galatasaray maçına kadar 5 ila 7 bin kombine satılmasını hedeflediklerini belirten Ünalan, maç öncesi 28 Ağustos tarihine kadar kombine satışı, aynı gün akşamından itibaren ise bilet satışlarının yapılacağını açıkladı.