Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Mehmet Miraboğlu ilkokul öğrencilerin anlamlı ve örnek bir çalışma yaparak atık piller ile okullarına çiçek bahçesine dönüştürdüklerini söyledi bildirdi.
140 kg atık pil geri dönüşüme …
446 öğrencinin katılımı ile okullarında kampanya başlatarak atık pilleri toplayan öğrenciler bu pilleri Melikgazi belediyesine getirerek karşılında mevsimlik bahçe çiçekleri aldıklarını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, 4-c öğrencisi Feride nur Özdemir’in öncülüğünde başlatılan çalışma ile 140 kg pil toplanıldığını kaydetti.
Fitili ateşleyen Feride Nur Özdemir…
Atık pilleri toplayarak okulun bahçesini çiçekler ile değiştirme gibi anlamlı ve örnek çalışmayı başlayan daha bu etkinliği adeta öncülüğü yapan 4-c öğrencisi Feride Nur Özdemir, etkinlikleri ile ilgili olarak şunları söyledi:
“Gelecek bizim ve gelecek için çalışma yapıyoruz. Atık pilleri toplayarak hem doğanın kirlenmesi önledik, hem de geri dönüşüme vererek ekonomik katkı sağladık. Ayrıca Belediyemize pilleri vererek mevsimlik bahçe çiçekleri alarak okulumuzun bahçesini çiçek bahçesine dönüştürdük. Bu çalışma destekleyen arkadaşlarıma ve imkan tanıyan öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz”
Küçük yaşta verilen eğitim ileride yaşlar için alışkanlık kazandırır…
Küçük yaşta verilen tür eğitim etkinliklerin ileriki yaşlarda için alışkanlık kazandırdığını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi geri dönüşüm çalışması, geri dönüşüm tesisi ve bunun sonucunda elde edilen gelirler ile belediye yatırımları gerçekleştirmesinin örnek alındığını ve bu yönde referans olduğunu sözlerine ekledi.