Dinleyicileri tarafından “kalbi piyanosunun tuşlarında atan büyük usta” olarak tanımlanan İtalyan piyano virtüözü Roberto Cacciapaglia, Ankara Piyano Festivali kapsamında konser vermek üzere Türkiye’ye geliyor.
12 Mart’ta Bilkent Konser Salonu’nda dinleyicileri ile buluşacak olan Maestro Roberto Cacciapaglia, konserde kendi bestelediği ve son albümü Alphabet ile önceki albümlerinden Royal Flarmoni Orkestrası ile birlikte çıkarttığı albümden eserleri icra edecek. Klasik kalıpların dışında müzikte yeni yaklaşımlar üzerine çalışan ustanın Türkiye’deki ilk konseri olacak.
Daha önce müzik araştırmaları ve üniversitelerde workshoplar yapmak için birçok defa Türkiye’ye gelen Milano doğumlu Roberto Cacciapaglia, klasik müzik ve elektronik müziği eşsiz bir uyumla birleştiren beste ve yorumlarıyla biliniyor. Uzun yıllardır mistik müzik ve dans üzerine araştırmalar yapan Cacciapaglia, araştırmaları sırasında tanıştığı sufizmden beslenen müziği ile dinleyenleri mest ediyor. Torino’da bir müzik araştırmacısının çalışmasına da konu olan Roberto Cacciapaglia’nın yaptığı müziğin “durağan bir ortamda enerji kamplarını yoğun harekete geçirdiği, aynı etkinin insan vücudunda da gözlendiği” kızılötesi kameralarla ortaya konulmuştu.