Adıyaman Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan Öz, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti’ni (AGC) ziyaret etti.
İade-i ziyaretler kapsamında, ilk olarak basını ziyaret etmeye başlayan KHB Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan Öz, Adıyaman Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek, Adıyaman’ın sağlık alanındaki sorunlarını ve çözüm önerilerini değerlendirdiler. Öz, yaptığı açıklamada, “Adıyaman’da sağlık alanında kaliteli hizmet vermenin gayreti içerisindeyiz. Şuan bizim ilk önceliğimiz olan 400+200 devlet hastanemizin hizmet vermesidir. Ekibimizle koordineli bir şekilde gece-gündüz demeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnşallah en kısa süre içerisinde yeni hastanemizi açarak, Adıyaman halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Adıyaman Gazeteciler Cemiyet Başkanı Zeki Dişkaya, “Sağlık sektörümüzde tabi sorun bitmez. İnsanoğlunun olduğu her yede sorun olur. 400 yataklı hastanenin çok acil olarak bir an önce faaliyete geçmesi bekleniyor. Umarım kısa sürede bir sonuç alırız. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’ndeki sıra kuyrukları içler açısı, milletvekilleri ile koordineli bir şekilde bu sorunu çözmeliyiz. 82.Yıl Devlet Hastanemizin kapatılmaması ile ilgili bir beklentimiz var. 82.Yıl Devlet Hastanesi’den her branştan bir doktorun poliklinik hizmet vermesi beklentilerimiz içerisinde. 400+200 yataklı devlet hastanemiz açılmadan, 82.Yıl Devlet Hastanesi’ni kapatarak, merkez Devlet Hastanesi’ne taşımak hem o hastanedeki o yoğunluğun artması çok büyük ciddi sorunlar yaşatacaktır. Bundan önce oranın kapanacağı duyunca mahalle muhtarları ile birlikte geniş katılımlı bir basın açıklaması yaparak, buranın kapanması ilimize çok büyük sorun yaşatır. 82. Yıl Devlet Hastanesi bünyesinde kurulan ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine hitap eden, Yara Bakım Merkezi’nin daha iyi yerlere taşıyacağına inanıyorum” dedi.