Ümit TÜRK/İSTANBUL,() Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e destek vermek için CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri gazeteyi ziyaret etti. Sağlar, Dündar ve Gül'ün tutuklanmalarına tepki gösterdi.
Gazetenin Şişli'deki binasına gelen CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri gazetenin yöneticileriyle görüştü. Ziyaretin ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Sözcüsü İlhan Gülek yaptığı açıklamada, "Türkiye'de yurtseverlere, aydınlara, yazarlara, yayın organlarına ve gazetecilere yapılan zulüm gün be gün artmaktadır. Bu zulmü yapanlar, darbecilere, cuntacılara bile rahmet okutmaya kararlı görünmektedir. Halkımız böylesine zulme ve hukuksuzluğa isyan ettiğinde şöyle der; 'Zulmün artsın.' Anadolu'da zalimler için kullanılan bir laftır. Zulmün artsın ki tez zeval bulasın" diye konuştu.
Yaklaşık 2 saat gazetenin yöneticileriyle görüşen CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar da yaptığı açıklamada, "Can Dündar ve Erdem Gül'e yapılan saldırı özgür basına yapılmış ve ondan daha da öte demokrasiye yapılmış bir müdahaledir" dedi.
Sağlar, "Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'si, tek adam Türkiye'si haline gelmiştir. Hukukun üstünlüğünü tanımayan bir devlet hukuku kendi istedikleri gibi yorumlayan bir kanun devleti haline dönüştürmüştür. Bugün Cumhuriyet Gazetesi'ne dayanışma ziyaretinde bulundum. Asıl önemlisi aynı zamanda Diyarbakır'da Tahir Elçi'nin öldürülmesi, Putin'in uçağının düşürülmesi bu olayların arkasında gerçekleri ortaya koyabilecek gerçek tarafsız bağımsız gazetelerin, medyanın susturulması olduğu açıkça görülüyor. Can'a ve Erdem'e yapılan baskı aslında Türk halkının bilgi edinmesine ve Türk halkının kendi vergileriyle iş başına getirmiş olduğu insanların hangi kumpaslar içinde olduğunun görülmesine vesile olacak, fırsat olacak bunu ortaya koyacak bir medya oluşturuluyor ama buna müsaade etmiyorlar. Çünkü tek adam istediği gibi bu ülkeyi yönetmek istiyor" diye konuştu.

(FOTOĞRAF)