Nevşehir’de, Vergi Haftası 23 Şubat-1 Mart tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
Verginin, toplumun kalkınmasındaki ve ekonominin büyümesindeki rolünün toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kamuoyuna kazandırılması amacıyla bu yıl 26’ncısı düzenlenecek olan Vergi Haftası, tüm yurtta olduğu gibi Nevşehir’de de 23 Şubat-1 Mart tarihleri arasında kutlanacak. Vergi Haftası kutlamaları 23 Şubat Pazartesi günü sabah saat 09.15 de Defterdarlık mensuplarının meslek odası temsilcileri ile birlikte Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
24 Şubat Salı günü ise Defterdarlık yöneticileri kamuoyunda vergi bilincinin oluşması amacıyla vatandaşlara ve çeşitli okullarda öğrencilere bilgilendirme yapacak ve aynı gün Defterdarlık çalışanları Kızılay’a kan bağışında bulunacak.25 Şubat Çarşamba günü ise il genelinde 2013 takvim yılı kazançlarından dolayı en yüksek Gelir Vergisi ödeyen 3 mükellef iş yerinde ziyaret edilerek plaketleri verilecek. 26 Şubat Perşembe günü de Defterdarlık yöneticileri tarafından vergi mükellefleri iş yerlerinde ziyaret edilecek ve ertesi gün ise Defterdarlık yöneticileri tarafından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Hacıbektaş Rifat Kartal Huzur Evi ve Afacan Çocuk Evi ziyaret edilecek.
Vergi Haftası dolayısıyla 28 Şubat Cumartesi günü ise doğa yürüyüşü düzenlenerek, ağaç dikimi gerçekleştirilecek. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hafta dolayısıyla düzenlenen satranç ve masa tenisi müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri ise 1 Mart Pazartesi günü verilecek.