Gaziantep’te bir grup genç, bisikletle yaklaşık 2 kilometrelik yol kat ederek, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yönelik uygulamalarına tepki gösterdi.

"Kudüs İçin Yola Çık, Aksa seni bekliyor" sloganıyla İsmamusta kavşağında toplanan bir grup genç, pedal çevirerek İsrail’in Mescid-i Aksa uygulamalarını protesto etti. İmamusta kavşağından Gaziantep Arkeoloji Müzesi’ne kadar olan yaklaşık 2 kilometrelik yolu bisikletle kat eden gençler, Filistin bayrakları ve sloganlarda İsrail’e tepki gösterdi.

Gaziantep Arkeoloji Müzesi önündeki basın açıklamasına bir grup kadın da destek verdi. Hür Dava Partisi Gaziantep Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Kızılçınar açıklamasında, "İsrail bilindiği üzere 14 Temmuz’dan bu yana Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa’yı ibadete kapatacak kadar pervasızlaştılar. Onlarca kardeşimiz yaralandı, yüzlercesi tutuklandı. Ümmet tek vücuttur ve şu anda ümmetin uzuvları tek tek kesilmektedir. Bizler Gaziantep Gençlik Kolları olarak Mescid-i Aksa’nın sesi olacağız“ diye konuştu.

Atılan sloganların ardından eylem sona erdi.