KAMU Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Balıkesir Şubeler Platformu bugün gerçekleştirdiği eylemle ekonomik kayıpların giderilmesi istemiyle maaş bordrolarını yaktı.
Yeşilli Meydanı'nda 40 kadar kamu çalışanının katılımıyla gerçekleştirilen eylemde konuşan Eğitim-Sen Balıkesir Şube Başkanı Abdurrahman Bulut, "Bugün ellerimizde yoksulluğun, açlığın, yoksulluğun ve sefaletin resmi belgesi olan maaş bordolarımızla alanlardayız. Bu bordrolar yıllardır biriken, her geçen gün ağırlaşan ekonomik ve sosyal sorunlarımızın belgesidir. Bu bordolar aynı zamanda yandaş konfederasyonun hükümetle imzaladığı satış sözleşmesinin kanıtı kandırılan milyonlarca kamu emekçisi için bir ibret vesikasıdır" dedi.
2.7 milyonu kamu emekçisi, 2 milyonu kamu emeklisi olmak üzere yaklaşık 5 milyon, aileleri de eklendiğinde en az 20 milyon insanı yakından ilgilendiren 2016-2017 yıllarını kapsayan toplu sözleşme görüşmelerinin Ağustos ayında başlayacağını hatırlatan Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bugün burada sadece tepki göstermek için değil, gerçek bir toplu sözleşme düzeninin yaratılması talebimizi dillendirmek için toplanmış bulunuyoruz. Bordrolarımızı yoksulluğa, sömürüye meydan okuduğumuzu göstermek için yakıyoruz. Yağmanın ve talanın bir virüs gibi yayıldığı, mevcut sistemi içten içe çürüttüğü bu dönemde halkın, emekçilerin giderek yoksullaşması, zenginin daha zengin, yoksulun daha yoksul hale gelmiş olmasının sorumluluğu bizler değil, yıllardır iktidar olanakları ile zenginleşenlerdir."
Açıklamanın ardından kalabalık, "Sadaka değil, toplu sözleşme", "Sefalete teslim olmayacağız", "Hükümet al zammını başına çal" sloganları atan kamu emekçileri bordroları yakarak eylemlerini sonlandırdı.

FOTOĞRAFLI