Merkez Seyhan İlçesi’ndeki Dağlıoğlu Mahallesi’nin Obalar Caddesi üzerinde devriye gezen ekipler, terk edilmiş otomobili fark etti. Havalimanı ile yan yana olan askeri birliğin arka duvarının yanında kaldırım üzerindeki plakasız otomobilin, bomba yüklü olabileceğini değerlendiren polis ekipleri, bomba imha uzmanlarını çağırdı. Polisler çevre güvenliğini alırken, zırhlı araçlar da Obalar Caddesi’ni trafiğe kapattı. Ekiplerin çalışmasını görüntülemek ve olası saldırılara karşı da Polis Helikopteri havadan takip yaptı.

TAMİRCİ BIRAKMIŞ

Kısa sürede şüpheli aracın yanına gelen bomba imha uzmanı müdahale için hazırlık yaparken, ekipler de otomobilin ruhsat kayıtlarını bulmaya çalıştı. Bir süre sonra bölge esnafı, otomobilin tamir için bırakıldığını ve tamirhane sahibinin de park yeri bulamadığı için aracı kaldırım üzerine koyduğunu söyledi. Telefonla tamirhane sahibine ulaşan polis, aracı kaldırmasını istedi. Yaklaşık yarım saat süren alarm durumu, sonlandırıldı.

Adana’da 23 Kasım günü sabaha karşı Denizli Şehit Özer Özkaya Polis Merkezi Amirliği önüne bırakılan bomba yüklü araç, ekipler tarafından fark edilmişti. Kontrollü müdahale yapılan aracın patlaması sonucu bölgedeki binalarda hasar meydana gelmişti.

Hürriyet