AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars’ın Bakü-Tiflis-Kars Projesi, Kars Harakani Havaalanı ve TANAP Projesi ile geldiği noktaya dikkat çekti.
AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, yaptığı açıklamara, "İki gün önce TANAP Projesi’nin Kars’ta temeli atıldı. Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı 10 milyar dolarlık bir yatırım, 5 bin kişiye istihdam sağlayacak bir yatırım ve 20 ilde, 67 ilçede, 500’ün üzerinde köyde insanımıza istihdam sağlayacak, esnafa sıcak para sağlayacak ve az önceki konuşmalarla hemen bağdaştırayım. Medya dün özellikle takip ettim, bazıları manşet yapmış Türkiye’nin geldiği konumu bu proje daha iyi vurgulamaktadır. Bu proje, barış ve kardeşlik projesidir. Bu proje, Türkiye’nin dünyada söz sahibi ülke hâline geldiğinin projesidir. Bu proje, Türkiye-Azerbaycan-Kars’ta yaşayan 4 farklı etnik yapının bin yıldır nasıl kardeşçe hareket ettiğinin göstergesidir ama bazıları bırakın manşette iç sayfada dahi bir satırlık yer vermemişti. Ama halkımız bunu biliyor, dünyadaki mazlumlar ve mağdurlar biliyor ki Türkiye’nin başarısı onların da kucaklanacağı bir dünya lideri, bir ülkenin gittikçe güçlenmesi demek. Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı, bu Türkiye’nin geldiği noktayı gösteriyor” dedi.
Türkiye ve Kars’ın bulunduğu coğrafya nedeniyle köprü konumunda olduğunu ifade eden Arslan, “Hep söylüyorum eğer siz köprüyü kullanmıyorsanız, eğer siz köprü konumunuzdan yararlanmıyorsanız köprü konumunda olmanız bir anlam ifade etmez. İşte, Türkiye Avrupa ile Asya, Kafkaslar ile Balkanlar ve Orta Doğu arasındaki bu köprü konumunu artık kullanıyor. Marmaray’la kullanıyor, üçüncü havalimanıyla kullanıyor, üçüncü köprüyle kullanıyor ama daha da önemlisi Bakü-Tiflis-Kars’la kullanıyor, Bakü-Tiflis-Ceyhan’la kullanıyor, Bakü-Tiflis-Kars-Erzurum’la kullanıyor. Bugün de, artık, TANAP’la Kars üzerinden Avrupa’ya doğal gaz gidecek. Siz ekonomik olarak ne kadar güçlü olursanız, enerji koridorları anlamında ne kadar güçlü konumda yer alırsanız dünyada o kadar sözünüz geçer. Onun için, Kars, artık çok önemli, Kars enerji nakil koridorlarının merkezi, Bakü-Tiflis-Kars’ın, Kars-Iğdır-Nahcivan-Dilucu’nun merkezi, lojistik merkezinin merkezi ve hızlı trenin doğuya gittiği, Orta Asya’ya gidecek olan Kafkasların başkenti” diye konuştu.
“Kars’ta Harakani Havalimanı’nda iki gün önce 3 cumhurbaşkanını ağırlayarak 17 uçaklık parkıyla Türkiye’nin doğusunda bile bir havaalanın 17 tane uçağı ağırlayabileceğini gösterdik” diyen Arslan, “Bu Türkiye’nin geldiği noktayı gösteriyor. Kars Karayolları Bölge Müdürlüğüyle ve her tarafındaki şantiye haline gelen bölünmüş yollarıyla daha da önemlisi doğu-batı eksenli değil, kuzey-güney eksenli, Rusya’nın, Karadeniz’in yükünü Kars üzerinden güneye, Orta Doğu’ya indirecek bir yol haritasında merkez haline geliyor. Onun için biz Türkiye’nin geleceğini büyük düşündüğümüz gibi, Kars’ın da geleceğini büyük düşünüyoruz, diyoruz ki: "Kars, artık, küçük işlerle uğraşmıyor, Kars AK Parti’ye desteğini veriyor ve ticaret merkezi, kongre merkezi, fuar merkezi, turizm merkezi hâline geliyor. Hasan Harakani Hazretleri’nin manevi hamiliğiyle daha da büyüyor, inanç turizmini, kültür turizmini, kış turizmini, kongre turizmini öne çıkarıyor” şeklinde konuştu.
AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, şunları söyledi:
“ Bir okul açılışı yapıldı, sadece 1 okul açılışı değildi, onun yanında 19 tane daha okul açılışı yapıldı. 48 tane biten okulumuz var. Bunun yanında 237 derslik, 800 öğrenci kapasiteli pansiyonları açtık. O kadar çok proje var ki doğrusu sadece beş dakikada bunların hepsini anlatmak mümkün değil ama gümrük il müdürlüğünün açılması, Aktaş Sınır Kapısı’nın açılacak olması, yeni adliye binası, yeni cezaevi, birçok baraj, birçok program var ama özetle Karslı biliyor. Biz son dört yılda yaptığımızı bir kitaba sığdırdık, herkes dedi ki: "Birçok şeyi atlamışsınız." Biz de biliyoruz, diyoruz ki: Türkiye büyüyor, Kars büyüyor, yolumuza devam ediyoruz.”