Ankara Büyükşehir Belediyesi, yurt genelinde beklenen ve Ankara’yı da etkisi altına alması beklenen kar yağışı ihtimaline karşı gerekli tüm önlemleri alarak, kar nöbetine başladı.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, kar yağışı ihtimaline karşı Başkent’in ana arter ve yüksek noktalarında kar ve buzla mücadele için 74 adet araç hazır bekletirken, kar yağışı ile birlikte diğer araç ve ekipmanların da anında müdahalede bulunabilmesi için 7/24 nöbet tutuyor.
Meteorolojiden alınan bilgilere göre yarın (31 Aralık) akşamdan itibaren Ankara’da kar yağışı beklendiğini belirten yetkililer, “Kar yağışı ile birlikte diğer karla mücadele araçları ve ekiplerle de takviye olunarak gerekli müdahaleler yapılacak” dediler.
Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri, 74 adet kar ve buzla mücadele aracının 24 saat süreyle Kepekli, Turan Güneş Bulvarı, İncek, Havaalanı Yolu, Pursaklar, Samsun Yolu, Mamak, Eskişehir Yolu, Beytepe, Hoşdere Caddesi, Doğukent Caddesi, Keçiören, Bağlum, Dutluk, Şentepe, Doğantepe gibi şehrin yüksek ve merkezi noktalarında kar yağışına karşı gerekli müdahale için hazır bekletildiğini söylediler.
Yetkililer beklenen kar yağışına karşın gerekli önlemlerin alındığını, vatandaşların da duyarlı olarak mevsim koşullarına uygun lastikli araçlarla trafiğe çıkmaları gerektiğini belirttiler.
-KARLA MÜCADELE ARAÇLARI
Karla ve buzla mücadele için gerekli tüm önlemlerin alındığını belirten Fen İşleri Dairesi Başkanlığı yetkilileri, karla mücadeleyi; 82 adet özel donanımlı kar küreme aracı (unimog), 10 adet Ateko, 60 adet kar bıçaklı kamyon, 30 adet el ekibi (hastane - okul vb alanlar için), 80 adet ekip aracı, 50 adet greyder, 35 adet loder, 50 adet beko-loder, 30 adet dozer, 200 adet kamyon (tuz nakilleri için), 25 adet bakım-onarım ekibi olmak üzere toplam 652 adet araç ve 2 bin personelle gerçekleştireceklerini söylediler.