Van’ın Edremit ilçesinde ikamet eden bir grup genç, Edremit Kalesi’nde bir araya gelerek 15 Temmuz şehitleri için dua ettiler.

15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında gecenin zifiri karanlığında tarihi Edremit Kalesi’nde buluşan gençler, ellerindeki Türk bayraklarıyla şehitler için anma programı düzenlediler. Yakılan ateşin etrafına toplanan kalabalık grup, ilk olarak şehitler için Kur’an-ı Kerim okudu. Dualar da eden grup, daha sonra tekbirler getirdiler.

Saat 24.00’e kadar süren anma programı sonrası açıklamalarda bulunan grup temsilcisi Yavuz Kuşan, vatana ihanet edenlerin hiçbir şekilde başarıya ulaşamayacaklarını belirterek, “Çünkü şehitler ölmez. Onlar bunu bilemediler. Bizler de 15 Temmuz darbe gecesi canları pahasına ülkesini kurtaran bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Edremit Kalesi’nde ant içiyoruz. Ölümümüz pahasına olsa, bayrağa el uzatanların ellerini kıracağız, vatana göz dikenlerin gözlerini oyacağız. Bu vatanı asla böldürtmeyeceğiz. Burada bütün darbecilere sesleniyorum, bu ihanetçilere bu toprakları asla teslim etmeyeceğiz” dedi.

“15 Temmuz’da meydanlarda olacağız”

Yoğun programı nedeniyle anma programına katılamayan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli de telefon ile bağlanarak, genç grubu tebrik etti. Telefon aracılığıyla gençlere hitap eden Kaymakam Çiçekli, “Bu anlamlı gecede sizlerle bir arada bulunmayı çok arzu ediyordum. Fakat yoğun tempodan dolayı yetişemedik. Hakkınızı helal edin. İnşallah 15 Temmuz gecesi hep beraber Beşyol Meydanı’nda buluşarak, şehitlerimizin aziz ruhları için dualar ederek, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde buluşacağız. Sizleri Allah’a emanet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yakılan ateşin sönmesine kadar bekleyen grup, daha sonra tarihi kaleden ayrıldılar.