Ödemiş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Turgut Usluca, kooperatif plasmanını (üyelere nakit olarak kullandırılam kredi) göreve başladığı günden bu yana yaklaşık yüzde 60 artırdıklarını, her zaman da esnarın yanında olduklarını söyledi.
2014 yılında plasmanlarının 23 milyon liraya yükseldiğini ifade eden Usluca, günü geçmiş borçlarla ilgili uyguladıkları yapılandırma sayesinde 1 milyon liralık faiz affına gittiklerini ve esnafa katkı sunduklarını söyledi.
8500 kayıtlı üyeye sahip Ödemiş Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin başkanı Turgut Usluca, 2014 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. 8500 üyeden 1100’ünün aktif üye olduğunu kaydeden Usluca, “2,5 yıl önce İbrahim Özcü başkanımızın ardından görev aldığımızda plasmanımız 14 milyon lira civarında idi. Plasmanımız 2012 yılında 14,5 milyon lira, 2013 yılında 19 milyon lira, 2014 yılında ise 23 milyon liraya ulaştı. Yani esnafımıza sağladığımız kredide yüzde 60’ı aşan bir artış söz konusu. Bu da demek oluyor ki, Ödemişli esnaflarımıza her geçen yıl daha çok destek sağlıyoruz, Ödemiş’teki piyasanın hareketlenmesini sağlıyoruz. Her geçen yıl ilerleyen plasmanımızdaki bu gelişmeleri Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği (TESKOMB) nezdinde gerçekleştirdiğimiz girişimlerimiz sağlıyor” dedi.
TESKOMB’un ekim ayında gittiği yapılandırma ile esnafın borç ödemesinde kolaylıklar sağlandığını aktaran Usluca, “Kamuoyunda Torba Yasa olarak bilinen yapılandırmanın dışında merkez birliğimizin uyguladığı yapılandırmadan Ödemiş’te 551 esnafımız faydalandı. Yani günü geçmiş borçlar için 6-12-18 ay seçeneklerini sunan bir yapılandırma ile 3,5 milyon liralık bir borç yapılandırıldı. Ayrıca Ödemiş’te günü geçmiş borçlara ait 1 milyon lirayı aşan faiz de affedildi. Yıllık %5 faiz ile esnafımıza hiçbir kuruluşun sağlamadığı krediyi sağlıyoruz. Sağlanan bu kolaylıklarla hem esnafımız zor durumdan kurtuluyor hem de uygun ödeme koşullarıyla rahat rahat ödeyebiliyor. 2015 yılında da TESKOMB öncülüğünde esnafımızın yanındayız” dedi.
15 Şubat’ta seçimli genel kurul düzenleyeceklerini ifade eden Usluca, yeniden aday olduğunu belirterek, “Her yıl şubat ayında gerçekleştirdiğimiz mali genel kurula bu yıl seçim gündemini de ekledik. Güven tazeleyerek esnaflarımızın teveccühü ile yolumuza devam etmek istiyoruz. 15 Şubat’taki genel kurula tüm ortaklarımızı bekliyoruz” diye konuştu.