Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, önceki gün kentte aniden başlayan kar yağışına anında müdahale ederek olası olumsuzlukları asgariye indirdi.
Daha önce kurduğu “Karla Mücadele Ekibi” ile ana artellerde ve köy yollarında kar yağışına karşı tedbirlerini arttıran büyükşehir, kar’ın yağışıyla birlikte cadde ve köy yollarında tuzlama ve temizleme çalışmalarına başladı.
Yurdun dört bir yanını etkisi altına alan kar yağışının olumsuz etkilerini Gaziantep’te en aza indirmek için harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil ve Şahinbey Belediyesi’nin Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, bin 175 kişiyle kara müdahale ediyor.
Kar yağışına kentin muhtelif bölgelerinden 24 saat hizmet verecek olan ekipler, ana caddelerin yanı sıra eğimli bölgelerde, kaza riski görülen yokuşlar ile merkeze uzak mahallelerde (köylerde), mahalle içi yollarda tuzlama ve yol açma çalışması yapıyor.
Şehir merkezi ve tüm köy yollarında çalışmaların devam ettiğini ifade eden Fen İşleri Daire Başkanlığı yetkilileri, sürücülerin dikkatli olmaları ve mecbur kalmadıkları sürece araçları kullanmamaları yönünde uyarıda bulundular.
Yetkililer, ayrıca karla mücadele ekibinin, 24 greyderle, 19 loderle, 22 bekoloderle ve 25 kamyonla sürekli görev yapacağını açıkladılar. Öte yandan şehir merkezinde buzlanmaya karşı kullanılmak üzere 3 bin 500 ton ve 24 tuz robotunun stokta bekletildiğini belirttiler.
Bu arada, valilik yaptığı bir açıklama ile okulların yarım gün tatil olduğunu duyurdu.