Faik KAPTAN-İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,() Türk Hava Yolları'nda uçak teknisyeni olarak çalışan Tuna Beken sabah saatlerinde bakımını yaptığı Boeing 777- 300ER tipi  uçağın kanatlarındaki flap adı verilen yere sıkışıp hayatını kaybetti.
THY yetkililerinden alınan bilgiye göre Tuna Beken bu sabah saat 08.00 sıralarında  THY Teknik Hangarları önündeki TC-JJG kuyruk tescilli, Boeing 777-300ER tipi “Yıldız” adlı uçağın bakımı için kanatlarına çıktı. Teknisyen Beken, uçağın havada düşük hızlarda tutunmasını sağlayan ve flap olarak adlandırılan ve özellikle frenleme sırasında açılıp kapanan flapların bakımına başladı.Bu sırada flapın iç bölmesinde çalışırken bir anda otomatik olarak kapanan kapakların arasında sıkıştı. 

Çalışma arkadaşları tarafından sıkıştığı yerden çıkartılan Tuna Beken’e aprona çağırılan sağlık ekipleri müdahale etti. Fakat yapılan tüm müdahalelere rağmen genç teknisyen hayatını kaybetti.THY yetkilileri olayla ilgili olarak inceleme başlattıklarını belirtirken emniyet yetkilileri de soruşturma başlattı.

 (FOTOĞRAF)