Gaziantep Yeşilsu Parkı’nda, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Gaziantep Şubesi tarafından Yeşilay Haftası kapsamında halkı bilinçlendirme amaçlı stand açıldı.
Yeşilay Haftası kapsamına açılan standa Gaziantepli vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Yeşilsu Parkında Açılan stantta uyuşturucu bağımlılığını önleyici resim sergisi açıldı. Bunun yanında çocuklara bağımlılığa hayır yazılı balonlar dağıtılırken, çocuklara uyuşturucu bağımlılığının zararları hakkında bilgi verildi. Ülkede uyuşturucu bağımlılığını önlemek için her gün yeni planlar yaptıklarını söyleyen Türkiye Yeşilay Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Fatih Tamer, şöyle konuştu:
“Türkiye Yeşilay Cemiyeti, bundan 95 yıl önce 5 Mart 1920’de Hilal-i Ahdar (Yeşil Hilal) adıyla alkole karşı mücadele etmek için kurulmuştur. İlerleyen zamanla birlikte insan aklını, neslini ve canını hedef alan başta tütün ürünleri sigara olmak üzere, uyuşturucu, kumar ve teknoloji bağımlılığı gibi konularda mücadele alanını gittikçe her alanda üretmeye başladığı bağımlılıklara karşı her zaman ‘’insanı yaşatma’’ düsturuyla çabalarını sürdürmektedir.
Artık bilgisayar oyununu bırakamadığı için bilgisayar karşısında hayatını kaybeden genç insanlar var dünyada. Küçük yaşlarda sigarayla tanışıp daha yirmili yaşına gelmeden uyuşturucu bağımlısı olan ve yine hayatını kaybeden gençler. Dünyanın birçok farklı ülkesinde olduğu üzere ülkemizde de bağımlılıklara hızlı bir şekilde yaygınlık göstermeye başladı.”
"Yeşilay Cemiyeti olarak, bağımlılığa, kötülüklere hayır demek için mücadele edeceğiz" diyen Fatih Tamer, ”Yeşilay Cemiyeti olarak ümit ediyoruz ki, birlikte mücadele ettiğimiz daha güçlü olacağız ve bağımlılıklara, çocuklarımızı hedef alan kötülüklere karşı daha dirençli olabileceğiz. Son olarak Yeşilay Haftasını en içten dileklerimle kutluyor ve sağlıklı, huzurlu bir nesil için yüce Allah’tan gayretlerimizi artırmasını temenni ediyorum. Destekleri için Büyükşehir Belediyemize, Emniyet Müdürlüğümüze, Gaziantep ve Hasan Kalyoncu üniversitesi öğrencilerine, ilgileri için vatandaşlarımıza ve siz basın mensuplarına teşekkür ediyorum” dedi.
Burada bulunma sebeplerinin çocukları, gençleri ve bütün insanlığı uyuşturucu bağımlılığından kurtarmak için, mücadele etmek olduğunu söyleyen Gaziantep Yukarı Beylerbeyi Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ramazan Çetin, şunları ifade etti:
“Değerli kardeşlerim, burada bulunma sebebimiz ruhumuzu, aklımızı ve kalbimizi geliştirmek. Aşkımızı geliştirmek her türlü insanlıktan çıkaran, bizi bağımlı yapan, aklımızı esir alan, ruhumuzu ve bedenimizi esir alan her türlü yanlış işlere adımlara dur demek için kendimizi geliştirmek için, sevgimizi geliştirmek için bir mücadele içerisinde olmak yaşatmak ve yaşama adına sevgi adına burada bulunmaktayız. Umarız ki bu hafta içerisinde Yeşilay Haftası olarak hepimize elbette ki sorumluluk düşmekte, görevler düşmekte, hepimiz el ele hep beraber gönül gönüle Yeşilay’ı sevgiyi güzelliği yaşatmalıyız büyütmeliyiz. Yüreğimizde, kalbimizde, ruhumuzda bizi insanlığımızı ülkemizi geliştirecek çalışmalar içerisinde olmayız. Biz böyle olduğumuz sürece gelişeceğiz değişeceğiz ülkemiz değişecek Yeşilay gelişecek sevgimiz artacak saygınlığımız artacak insan olma bilincimiz artacak bunun için hep beraber çalışmalıyız diye düşünüyorum.”