Almanya’da hayatı olumsuz etkileyen Niklas kasırgası, 3 kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu.
Almanya’da günlük hayatı durma noktasına getiren Niklas kasırgası nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Ülkenin Saksonya Anhalt eyaletinde kasırgada bir kişinin yıkılan duvarın altında kalarak öldüğü, Rheinland-Pfalz eyaletinde ise 2 kişinin devrilen ağaçların altında kalarak öldükleri bildirildi. Hayatını kaybedenlerin yol bakımı yapan görevliler olduğu duyuruldu.
Öte yandan ülkenin güneyinde bulunan Allgau bölgesinde birçok vatandaşın yaralandığı, birçok tren istasyonunun ise muhtemel bir facianın yaşanmasını engellemek amacıyla boşaltıldığı açıklandı. Ağaçların devrilmesi nedeniyle kapanan demir yollarında mahsur kalan yolcuların kurtarma ekiplerinin çalışmaları sonucunda kurtarıldığı ve tren seferlerinin gecikmeli olarak yapıldığı bildirildi.
Rheinland-Pfalz ve Saarland eyaletlerinde kasırga nedeniyle devrilen ağaçların elektrik hatlarını koparması sonucu bazı kasabalara uzun süre enerji verilemediği kaydedildi. Alman Meteoroloji Kurumu kasırganın ülkenin batı kesimlerinde etkisini kaybedeceğini, kuzey ve doğu kesimlerinde etkili olacağını bildirerek, halkın dikkatli olması uyarısında bulundu.