Harun GÖKÇEOĞLU/YOZGAT, () - YOZGAT’ın Akdağmadeni ilçesinde yaşayan beşiz bebeklerin erkek olan 4'ünün 4'üncü yaş günleri, düzenlenen sünnet düğünü ile birlikte kutlandı.
Akdağmadeni'nde İbrahim-Özlem Bulut çiftinin prematüre olarak 20 Temmuz 2012 tarihinde dünyaya gelen biri kız beşiz bebekler sağlıklı bir şekilde büyüyerek 4’üncü yaş gününde 4 erkek kardeş için sünnet düğünü yapıldı. Bulut çiftinin 4 yaşına giren ve biri kız olan beşizlerden 4'ü Muhammet Emin, Davut Ege, Ömer Faruk ve Yunus Kerem ile 7 yaşında olan ve 2 yıl önce sünnet olan abileri Efe için toplu sünnet töreni düzenlendi. Bulut ailesi, aynı programda beşizlerin doğum günlerini de kutladı. Sünnet öncesi hazırlıklar yapılıp, misafirler için yemek hazırlandı. Sünnet olacak çocuklar önce kuaföre götürülüp tıraş ettirildikten sonra sünnet kıyafetlerini giydi. Akşam ellerine kına yakılan çocuklar, daha sonra pastalarını kesti. Sünnet olan çocukları Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan ve İlçe Kaymakamı Ahmet Yıldız, ziyaret ederek çeşitli hediyeler verdi. Başkan Daştan, beşizlerin sağlıklı bir şekilde büyüdüklerini belirterek, "Bizde belediye olarak her zaman yanlarında olmaya gayret gösterdik. İnşallah sünnetinden sonra da ülkemize, ilçemize iyi ve faydalı insanlar olacaklarını düşünüyorum. Şimdiden tebrik ediyor, istikballerinin açık olmasını diliyorum" dedi.
Akdağmadeni Kaymakamı Ahmet Yıldız ise konuşmasında, "Benim bir çocuğum var. bir çocuğa bakmak dahi zor beşizlere bakmak daha zordur, çocukların anne ve babasına Allah kolaylık versin. Yaşları büyüdükçe sorumluluklar ve sorunlar artıyor. Aileye desteklerimiz devam edecek" diye konuştu.
Anne Özlem Bulut, çocuklarının 4’üncü doğum gününü sünnet düğünü ile birlikte yaptıklarını belirterek, çok mutlu olduklarını söyledi. Bulut, "Allah her zaman böyle tatlı heyecan versin. Çocuklara bakmak zor tabii ki 5 çocuk bir de büyük 6 çocukla uğraşmak çok zor. Bazen zor anlar yaşasak da alıştık artık. Çocuklara bakmak, küçükken küçüklüğüne göre zordu, büyüdükçe biraz daha zorlaşıyor. Durmuyorlar, mutfakta dolapları üzerine çıkıyorlar. Dolapları bağlıyoruz. Kırılacak, kendilerine verecek eşyaları, zarar vermesinler diye dolapların üst kısımlarına kaldırıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI