Koçarlı Kaymakamı Mehmet Sülün’ün desteğiyle gerçekleştirilen Aile Akademisi Projesi kapsamında seminerler devam ediyor.
Koçarlı’da Bıyıklı ve Çakırbeyli Mahalleleri’nden sonra İlçe Merkezinde de Aile İçi İletişim konulu seminer verildi. Doç. Dr. Yakup Yazıcı, Halilbeyli İlkokulu öğretmenleri Fikret Kalkan ve Nazmiye Akay aile içi iletişim konusunda bilgilendirmeler yaptı. Kaymakamlık toplantı salonunda yapılan seminere İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Dirik, Şube Müdürü Osman Arıkoğlu ile çok sayıda kurum çalışanı ve anne babalar katıldı.
Doç. Dr. Yakup Yazıcı, iletişimde kişinin yaşının ve olgunluk düzeyinin unutulmaması gerektiğini, küçük bir çocuktan yetişkin bir insan gibi anlamasının ve davranmasının beklenemeyeceğini söyledi.
Koçarlı Düşünce, Eylem ve Koordinasyon Ekibi (DEKE) üyesi Nazmiye Akay ise 28 Harfle Çocuk Eğitimi başlığı altında velilere çocukların yüreklendirilerek çabalarının desteklenmesi ve onlara sevgilerini belli etmeleri gerektiğini anlattı. Anne babaların çocuklarıyla oyun oynamalarının aralarındaki sevgi bağını güçlendireceğini ve iyi iletişim kurmalarında yarar sağlayacağını belirtti.