İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, ilçenin muhtarlarıyla bir araya gelerek öneri, istek ve taleplerini dinledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kentteki muhtarlarla bir araya gelerek sorunlarını yüz yüze dinlemek amacıyla başlattığı "Muhtarlar Buluşması" etkinliğinin üçüncüsü Gaziemir’de yapıldı. İBB Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, belediye bürokratlarının da katıldığı toplantıda ilçedeki 16 muhtarın öneri, istek ve taleplerini dinledi. Muhtarlar buluşmasında Aktepe, Atatürk, Atıf Bey, Beyazevler, Binbaşı Reşat Bey, Dokuz Eylül, Emrez, Fatih, Gazi, Gazikent, Hürriyet, Irmak, Menderes, Sevgi, Yeşil ve Zafer mahallelerinin muhtarları tek tek söz alarak mahallerindeki eksikleri, talep ve önerilerini dile getirdi.

Toplantıda konuşan Başkan Kocaoğlu, büyükşehirin işi, ilçe belediyesinin işi demeden kentin tüm eksiklerini gidermeye çalıştıklarını belirterek, ilçe belediyelerin projelerine de maddi destek verdiklerini söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’-nin 2004 yılına kadar 100 hektar alandaki 9 ilçeye hizmet verdiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, bugün yeni bağlanan ilçelerle birlikte 1 milyon 200 bin hektar, 30 ilçe, 600 köy ve 1294 mahallenin sorumluluk alanlarına girdiğini vurguladı.

"Uzlaşarak, gönül rızası ile bu çalışmaları yürütüyoruz"

Kocaoğlu, ulaşım sorunlarına yönelik İZBAN, Metro, deniz ulaşımı, yeni yol ve arterlerin açılması gibi yatırımlar yapılırken, altyapı sorunlarının çözülmesi konusunda daha acil olduğu için yeni bağlanan ilçelere ağırlık verdiklerini söyledi, şöyle devam etti:

"Yeni bağlanan yerlerde İzmir Büyükşehir Belediyesinin duruşunu ve hizmet anlayışını gösterdik. Kış aylarında hava şartları ağır olduğu için bu bölgelerde başka çalışma yapılamayacağından bütün ekiplerimizi merkez ilçelerimizde toplayarak hava koşullarının müsaade ettiği ölçüde eksikleri gidereceğiz."

Başkan Kocaoğlu, 122 hektarlık alanda hayata geçirilecek ‘Aktepe ve Emrez Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı’ projesi hakkında da bilgi verdi. Karabağlar’da uygulanan kentsel dönüşüm çalışmalarının Türkiye’ye örnek olduğunu söyleyen ve Gaziemir’in Aktepe ve Emrez mahallelerinde tespit çalışmalarının ve mimari proje çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu aktaran Kocaoğlu, “Uzlaşarak, gönül rızası ile bu çalışmaları yürütüyoruz. Mülkiyet hakkının korunmasından yana imtiyaz kullanarak kentsel dönüşüm çalışmalarını yürütüyoruz” dedi.

Muhtarların sorun ve önerilerini dinleyerek tek tek not alan ve ortak akıl, katılımcı yönetimin önemine değinen Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ise, “Sizler mahallenizin belediye başkanlarısınız. Mahallenizdeki sorun ve aksaklıklara hakim olarak, vatandaşların istek ve önerilerini dinleyip bize iletin. Biz de çözüme kavuşturalım. Biz Gaziemir’i emeğimizle, çalışmalarımızla güzelleştirdik. Sizin de desteğinizle daha da güzelleştireceğiz” diye konuştu.