KARABÜK (AA) - Spor Toto Süper Lig'den PTT 1. Lig'e düşmesi kesinleşen Kardemir Karabükspor'un teknik direktörü Yılmaz Vural, "Takım olarak hakem hatalarından çok sıkıntı çektik. Maçlarımızda yapılan hataları izletsek, inanın sokağa çıkacak yüzleri kalmaz" dedi.

Vural, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında, ligin bitimine iki hafta kala ligden düşmelerinin kesinleştiğini hatırlatarak, kalan maçlara prestij ve maddi gelir bakımından çıkacaklarını söyledi.

Kardemir Karabükspor'un küme düşmeyi hak etmediğini belirten Vural, şunları kaydetti:

"Takım olarak hakem hatalarından çok sıkıntı çektik. Maçlarımızda yapılan hataları izletsek inanın sokağa çıkacak yüzleri kalmaz. İnanılmaz hatalar yaptılar. Hakem hatalarından çok puan kaybettik. Biz ligden 3 puan farkla düşmüş olacağız. Bunu engelleyemedik. Son haftalarda 3 günde bir maç oynattılar. Türkiye'de futbolun hangi adaletle yönetildiği zaten tartışılan bir konu. Karabük camiası bu konuda büyük sıkıntı yaşadı." 

 

- "Düşmek beni çok üzdü"

 

Kardemir Karabükspor'un ligden şimdiye kadar üç defa düştüğünü hatırlatan Vural, "Takımın sportif başarıları ortada. Burada olmaktan çok mutlu olduk. Düşmek beni çok üzdü. Bana verilen değere rağmen başarılı olamadık. Herkes hakkını helal etsin. Elimizden geleni 3 aylık sürede yaptık ve çok çalıştık" değerlendirmesinde bulundu.

Yılmaz Vural, takımın bir an önce durumu kabullenip, PTT 1. Lig psikolojisine hazır olması gerektiğini dile getirerek, şöyle konuştu:

"Takımda 10'a yakın futbolcunun sözleşmesi bitiyor. Ancak anlaşılırsa kalmaları mümkün. 19 arkadaşımız takımda kalıyor. Sakat olanlara tedavileri için izin verilecek. Benim sözleşmem sezon sonunda bitiyor. Yönetim benimle devam etmek isterse burada ekibimle kalmak istiyorum."

Süper Lig'e çıkmanın kolay olmadığını ancak ligden düşen takımların kadrolarını bozmadığı takdirde yeniden yükselebildiklerini verdiği örneklerle aktaran Vural, "Yönetim bana 'hocam gel kaldığımız yerden devam edelim' derse ben de kalmaktan gurur duyarım. Bir çok önemli futbolcuyla da yeniden anlaşılabileceğine inanıyorum. Bir kaç takviye ile kadrosunu koruduğu takdirde bu takım bana kalırsa kimseye değmeden tekrar yukarıya çıkar. Bu takımın, geri dönüş yapacak en önemli adaylardan birisi olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

Vural, disiplinsiz davranışları nedeniyle kaleci Waterman ve Kumbela'yı sınırsız kadro dışı bıraktıklarını, diğer futbolculara her zaman değer verdiğini, "yedek ve asıl" diye asla ayırmadığını, her futbolcuya fırsat tanıdığını kaydetti.