Mardin’de ’1. Cadde yayalaştırma, toplu taşıma iyileştirme ve kentsel tasarım projesi’ için bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Bir otelde düzenlenen toplantıda, trafik sorununun çözümü için görüş alış verişinde bulunuldu. Toplantıda konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Zirek, "Mardin’in tarihi yapısının bulunduğu yukarı Mardin dediğimiz bölgede bulunan tek bir cadde ve bu caddede ki trafik akışı adeta dünyanın hiçbir yerinde karşılaşamayacağımız bir manzarayı bize gösteriyor. Kaldırımlar insanların yürümesi için yapılırken, ne yazık ki burada araçların park yeri haline gelmişti. Bu tablo da bizi daha hızlı bir şekilde kentin trafik sorununu çözmeye yöneltti. DİKA’nın katkılarıyla hazırlanan proje 1. Cadde’nin yayalaştırılması ya da trafikten kısmen de olsa arındırılarak daha çok tarihi yapıların, mekanların iş yerlerinin alanlarını açmaktı. Bu nedenle birkaç ön çalışma yaptık. Tabi ki trafik sorunu Mardin’de sadece 1. Cadde ile sınırlı değil bugün Mardin’in bu çarpık kentleşmesi aşağı Mardin dediğimiz Yenişehir’de daha çok görülmektedir. Ama bizler tarihi alana daha çok önem verdiğimiz için öncelikle 1. Cadde’nin çalışmasını esas aldık" dedi.
Zirek, Diyarbakır Kapı eski sanayi bölgesindeki yerin kamulaştırılarak otoparka dönüştürülmesi ile 1. Cadde’deki trafiğin rahatlayacağını kaydetti.
Konuşmaların ardından hazırlanan proje hakkında katılımcılara sunum yapılarak bilgi verildi.