AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Çelik, Kut’ül Amera gündeme gelince sosyal medyada küçük bir tartışma başladığını belirterek, "Sanki Çanakkale ile Kut’ül Amare arasında yarış varmış gibi. Hatta bazıları Kut'ül Amare'nin gündeme gelmesinin Çanakkale'yi ve Mustafa Kemal Atatürk'ü unutturmak gibi bir çaba olduğunu söylediler. Bunlar yaralı bir bilince sahipler. Gerçek bir idrak, izan ve bilinçle ele alındığı zaman biz hem Çanakkale hem de Kut'ül Amare'yiz" diye konuştu.



Terörle mücadele konusunda İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın çok ayrıntılı ve görsellerle desteklenen bir sunum yaptığını anlatan Çelik, "Bazı çevreler sanki ortada terör örgütünün bir vahşeti yokmuş gibi, hükümet kendi kendisine çatışma başlatmış gibi bir dil kullanıyorlar. Bu bir çatışma düzeni değildir, bu mücadele demokrasimizi, hukuk devletini, toplumsal barışımızı, sokaktaki vatandaşımızı koruyor. Bu terörle mücadele konusunda kararlılıktan en ufak bir taviz verilmemesi gerekir. Eğer terörle bu mücadele verilmezse Türkiye’nin hukuk devletini koruyamayız, anayasa düzenimizi ve toplumsal barışı koruyamayız. Türkiye’de bir iç savaş yok. İki eşit tarafın da bir çatışması da yok. Meşru güçlerin, milletin yetki almış hükümetin verdiği yetkiyle güvenlik güçlerinin terör örgütüne karşı meşru mücadelesi vardır ve bu mücadele hem güvenlik, hem demokrasi, hem hukuk, hem de toplumsal değerlerimizi ve bir arada yaşama değerlerimizi muhafaza etme mücadelesidir" şeklinde konuştu.
Paralel yapıyla mücadele konusunun da toplantıda ele alındığını belirten Çelik, "Özellikle üniversitelerde, kamuda, yeni yöntemlerle sahip oldukları yeni biçimlerle yeniden nüfus artırmaya çalıştıkları, çeşitli alanlarda kripto elemanlarla kendilerini kamufle ederek yeni yapılanmalara gittikleri ciddiyetle takip edilmektedir. Kendilerini ayakta tutmak için yaptıkları yöntemler ciddiyetle takip ediliyor, ele alınıyor. Detaylara indikçe paralel yapıyla mücadelenin ne kadar kararlılıkla sürdürülmesi bir kere daha ortaya çıkmaktadır" dedi.
Teşkilatlarla ilgili yetkinin MKYK'ya ait olduğunu hatırlatan Çelik, MKYK'nın bu yetkisini teşkilat başkanına devrettiğini ve bugün alınan kararla teşkilatla ilgili konuların daha detaylı tartışılması için bu yetkinin tekrar MKYK'ya alındığını ifade etti. Amasya Suluova İlçe Başkanının bugün alınan kararla görevden el çektirildiğini anlatan Çelik, bu meselenin MKYK'da derinlemesine tartışıldığını söyledi.
AK PARTİ'DE KRİZ YAŞANDIĞI İDDİALARI
Çelik, AK Parti'den kriz yaşandığı iddialarına da cevap vererek, böyle bir durumun olmadığına dikkati çekti. Çelik, "Bu kararın alınmasında ilk imzayı Başbakan'ımız atmıştır. Dolayısıyla bir kriz yok" şeklinde konuştu.
Dokunulmazlıklar ya da başka bir konunun fiziksel şekilde engellenmesi gibi bir durumun olmayacağını anlatan Çelik, böyle bir duruma teslim olmayacaklarını söyledi.
MHP'deki kongre sürecini değerlendiren Çelik, "İzliyoruz, bakıyoruz. MHP'de kimin genel başkan olacağı bizi ilgilendirmiyor. Gönül isterdi ki bu işler siyasetin doğal akışıyla şekillensin" dedi.