Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ın eşi Kevser Çakacak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, Mersin Valiliği’nin sosyal destek projelerinden yararlanan kadınlarla birlikte kutladı.
Kevser Çakacak, Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde Mersin’in merkez Mezitli, Toroslar ve Akdeniz ilçelerinde oturan kadınlarla buluştu. Kevser Çakacak’ın davetlisi olarak düzenlenen kahvaltılı etkinlikte bir araya gelen kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladılar. Etkinlikte kadınlarla yakından ilgilenen ve hepsine gül vererek Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Kevser Çakacak, kadınlara ve çocuklara çeşitli hediyeler vererek, kadınların sorunlarını ve taleplerini de dinledi. Hayatlarında ilk defa böyle bir kadınlar günü kutlamasıyla karşılaştıklarını ve çok duygulandıklarını ifade eden kadınlar, Kevser Çakacak’a teşekkür ettiler.
Kevser Çakacak, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Siz kadınlarımız, sağlıklı ve huzurlu bir toplumun oluşmasında en önemli görevleri yerine getiriyorsunuz. Bu yüzden, sizlerin özgüveni yüksek bireyler olması ve nitelikli birey kimliği elde etmesi sizleri toplumda daha güçlü kılacaktır. Bizler, sizlerin toplumsal hayatta önemli roller üstlenmenizi destekliyoruz ve her zaman da desteklemeye devam edeceğiz. Çünkü kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayattaki konumunun güçlendirilmesi güçlü aileleri oluşturacak, güçlü aile yapısı da daha güçlü bir Türkiye’yi inşa edecektir” dedi.
Mersin Valiliği himayesinde ve Mezitli Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Fındıkpınarı Üretim Atölyesi’ projesi kapsamında el yapımı sabun, jel mum ve kokulu taş üreten kadınlar, ürünlerini Kevser Çakacak’a takdim ederek, etkinlik için teşekkür ettiler.
Projenin sonuçlarının mutluluk verici olduğunu kaydeden Çakacak, söz konusu proje tamamlandığında girişimci ve üretici kadınların bu yolla aile ve ülke ekonomisine katkı sunacaklarını sözlerine ekledi.