Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Küçükhasbahçe mahallesi 1857 ada batısında bulunan Sak Irmağı kenarında 5615 metrekarelik yeşil alana park projesi hazırlandı.
Toplam 347 bin 781,64 TL’ye ihalesi yapılan projenin hayata geçirilmesi için inşaat çalışmalarına başlanırken, Alanya’ya yeni dinlenme alanları kazandıracak park projesinin içinde basketbol sahası, masa tenisleri, ipli tırmanma oyun grubu, engelli oyun grubu, yaşam boyu spor alanı, amfi tiyatro, yürüyüş yolu, kafeterya, oturma alanları yer aldığı belirtildi.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Sak Irmağı kenarında devam eden park çalışmalarını denetledi. Çalışmalar hakkında Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli Peyzaj Mimarı Fatma Gülen’den bilgi alan Başkan Yücel, alanda parke döşemeleri, basketbol sahası yapım çalışması ve yürüyüş yolunun beton parkelerinin yapım işinin devam ettiğini söyledi.
Alanya merkezde yeşil alan ve park sayısını arttırmak için çalışmalar yaptıklarını kaydeden Başkan Yücel, “Sak Irmağı kenarına yaptığımız bu parkı, eylül ayında tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız. Dinek’te de yeni bir park projesine başladık. Mamadı’ya da çok kapsamlı bir sosyal park, dinlenme ve seyir alanı için proje hazırlık çalışmalarımız sürüyor” dedi.