Muğla’nın Marmaris ilçesinde yaşayan Emine Dağlı, 32 yıllık hayat arkadaşı Haldun Dağlı’ya doğum gününde böbreğini bağışlayarak hayata tutunmasını sağladı.
Marmaris’te yaşayan işçi emeklisi 58 yaşındaki Haldun Dağlı, 10 yıl önce böbrek hastası olduğunu öğrendi. Eşi Emine Dağlı (55) kocasına böbreğini vermeyi düşündü ancak hastalığının kalıtımsal olduğunu öğrenip oğlu Ertuğrul’u düşünerek çekimser kaldı. Aile, nakil için uygun organı beklemeye başladı. Bu sürede Haldun Dağlı, yaşamını diyaliz makinesine bağlı sürdürmeye devam etti. Ailenin tek oğlu Ertuğrul Dağlı, yakın zamanda sağlık kontrolünden geçti ve temiz çıktı. Oğlunun sağlıklı olduğunu öğrenen Emine Dağlı, eşine böbreğini bağışlama kararı aldı.
Marmaris İhtiyaç Sahipleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (MİSYDD) Kurucu Üyesi Emine Dağlı, derneğin eşi Haldun Dağlı için düzenlediği doğum günü partisinde kararını açıkladı. Eşinin gözyaşları içinde böbreğini kendisine bağışladığını duyan Haldun Dağlı, duygulanarak teklifi kabul edemeyeceğini söyledi. Ancak eşinin nakil için gerekli girişimleri yaptığını öğrenince sürpriz hediyeyi kabul etti. Partide kısa bir açıklama yapan Emine Dağlı, "Oğlumun bu hastalığa yakalanma riskinin olmamasının ardından böbreğimi eşime bağışlama düşüncesi tekrar gündeme geldi. 10 Şubat tarihinde İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’nden doku uyuşması testleri için randevu aldım. Kan gruplarımız uyuyor. Dokularımız uymasa bile dörtlü çapraz bağış sistemi ile uyan birinden alıp ben de uyan birine böbreğimi vereceğim" dedi.
Dağlı ailesi, şimdi 10 Şubat tarihinde İstanbul’da yapılacak kontroller sonrası herhangi bir sorun çıkmazsa, naklin gerçekleşmesini beklemeye başladı.