Seymenli Mahalle sakinleri, arazilerinin dağlık alan ve kara taş olması nedeniyle 100 yıldır giremedikleri arazilerine, Şehitkamil Belediyesinin yapmış olduğu arazi yolu açma çalışmalarıyla ulaşacak. Mahalle sakinleri, 100 yıllık özlemin Şehitkamil Belediyesi ile son bulduğunu söyledi.

Kırsal bölgelerde çiftçilikle uğraşan vatandaşların arazi yolu sıkıntısını gidermek adına birçok mahallede arazi yolu açma çalışması yapan Şehitkamil Belediyesi, son olarak Seymenli Mahallesi’nde çalışmalarını yoğunlaştırdı. Seymenli Mahallesi’ndeki arazilerin dağlık alan ve kara taş olması nedeniyle 100 yıldır arazilerinden verim alamayan çiftçiler, açılacak olan yollarla birlikte arazilerine ulaşacak. Şehitkamil Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, çiftçilerin arazilerine rahat bir şekilde ulaşması için çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürürken, yaklaşık 10 kilometre arazi yolu açtı. Çalışmaların devam ettiği Seymenli Mahallesinde yaklaşık 5 kilometre daha arazi yolu açılacak.

“Belediyemiz, dağ, taş, tepe, yamaç demeden arazi yollarını açıyor“

Çalışmalar hakkında bilgi veren Seymenli Mahalle Muhtarı İmam Sulukdağ, “Mahallemizde arazilerin dağlık alan ve kara taşın yoğun olması nedeniyle çiftçilerimiz, arazilerinden verim alamıyordu. Kara taş olması nedeniyle çiftçilerimiz ne ekin ekebiliyorlardı, ne de bir ağaç dikebiliyorlardı. 100 yıl boyunca araziler bu şekilde bekliyordu. Şuan Şehitkamil Belediyemiz tarafından mahallemizde çiftçilikle uğraşan vatandaşlarımız için yoğun bir şekilde arazi yolu açma çalışması yapılıyor. Belediyemiz; dağ, taş, tepe, yamaç demeden arazi yollarını açıyor. Çiftçilikle uğraşan mahalle sakinlerimizin 100 yıllık özlemi sona erdi. Arazi yolların açılmasıyla birlikte çiftçilerimiz, 100 yıl sonra arazilerinden verim alabilecek. Hayvanlarla bile gidilmeyen arazilerine artık araçlarıyla rahat bir şekilde ulaşacaklar. Belediyemizin yapmış olduğu bu tür çalışmalar bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Bundan dolayı Şehitkamil Belediye Başkanımız Sayın Rıdvan Fadıloğlu’na ve ekibine mahallemize yapmış olduğu hizmetlerinden dolayı şahsım ve mahallem adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“100 yıllık özlemimiz Şehitkamil Belediyesi ile son buluyor“

100 yıllık özlemlerinin Şehitkamil Belediyesi ile son bulacağını dile getiren mahalle sakinlerinden Ali Yansolak, “Atalarımızdan kalan arazilerimizden yaklaşık 100 yıl boyunca verim alamıyorduk. Sizlerin de gördüğü gibi hep dağlık alan ve kara taş ile dolu. Yol olmadığı için ve kara taşın yoğun olması nedeniyle arazilerimize hayvanlarla bile ulaşamıyorduk. Arazilerimizden hiçbir şekilde verim alamıyorduk. Bu konuda büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Sağ olsun Şehitkamil Belediyemiz, 100 yıllık özlemimizi sona erdiriyor, arazilerimize ulaşmak için yollar açıyor. Yolların açılmasıyla birlikte arazilerimize artık rahatlıkla ulaşacağız. Allah, Başkanımızdan razı olsun. Başkanımız sayesinde bizler de arazimizde bulunan kara taşları temizleyerek, 100 yıl sonra topraklarımızdan verim elde edeceğiz. Yapılan hizmetlerden memnunuz ve bunun için Belediye Başkanımıza ve ekibine yürekten teşekkür ediyoruz” diye konuştu.