GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Yeni Mahalle'de uygulanan Örnek Mahalle Proje çalışmasını inceledi.

Çimen, beraberindeki Fen İşleri Müdürü Serkan Öztürk, Strateji Geliştirme Müdürü Melih Çoban, Mahalle Muhtarı Yunus Çimen ile uygulama alanında incelemede bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

Mahallede 5 bin metreküp duvar inşa ettiklerini belirten Çimen, "Duvar çalışmalarımızın ardından kazandığımız alanda sosyal tesis, Gümüşhane evi modelinde muhtar ve taziye evi yapacağız. Proje kapsamında çocuk parkı, oturma alanları oluşturulacak, Yunus Emre Camisi'nin ön kısmındaki şadırvanın bulunduğu alanda da peyzaj düzenlemesi yapılacak" dedi.

Çimen, mahallede yol ve kaldırım çalışmasının da başladığını anlatarak, "Bu çalışma için de yaklaşık 2 bin metreküp duvar yaptık. TOKİ 3. etap konutlarına çıkan ve tehlikeli olan yolu da genişletiyoruz" diye konuştu.

Merkezdeki 13 mahallede yeni düzenleme yaptıklarını vurgulayan Çimen, projenin ikincisinin ise Hasanbey Mahallesi'nde uygulanacağını kaydetti.