Brüksel, 13 Temmuz () - Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Euro Bölgesi ile vardıkları anlaşma ile borçları yeniden yapılandırmayı başardıklarını ve anlaşmanın yükünü önceki kriz döneminde bedel ödemeyenlerin üstleneceğini vurguladı.

Brüksel'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çipras, artık Euro Bölgesi'nden çıkış tartışmalarının geride kaldığını vurgulayarak, varılan anlaşma ile Yunanistan'ın kendi ayakları üzerinde durabileceğini ve ekonominin yeniden büyüme dönemine gireceğini vurguladı.

Kreditörler ile vardıkları anlaşma çerçevesinde ülke borçlarını yeniden yapılandırmayı başardıklarının altını çizen Çipras, 35 milyar euro tutarındaki ekonomik büyüme fonuyla da orta vadeli finansman sağladıklarını söyledi.

Bu anlaşmaları sağlayabilmek için "zorlu bir mücadele" verdiklerini vurgulayan Çipras, anlaşma çerçevesinde "zor kararlarla" karşı karşıya olduklarını da vurguladı.

Finansal olarak ülkesini "boğacak" ve bankacılık sistemini çökertecek planı bertaraf ettiklerini de vurgulayarak, Avrupa'daki muhafazakar çevrelerin ülkesine yönelik planlarını etkisiz bırakan kararı aldıklarına da dikkat çekti.
 
Yunanistan'ın artık ekonomik büyüme dönemine yeniden girerek mücadelesini sürdüreceğinin altını çizen Çipras, vardıkları anlaşma ile Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkması olasılığının artık geride kaldığına da işaret etti.

Çipra, anlaşmanın ülkesine getireceği yükün de sosyal adalet temelinde paylaştırılacağını ve daha önce kriz döneminde bedel ödemeyenlerin bu kez yükü
üstleneceklerini vurguladı.