Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’a tarihi mekanları gezdirdi, Büyükşehrin tarihi mekanlara yönelik çalışmaları anlattı, Başkan Demircan’dan takdir aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde, 1-3 Kasım’da yapılacak 3’üncü Turizm Şurası’na ön hazırlık kapsamında gerçekleştirilen Yerel Yönetimler ve Turizm Komisyonu toplantısına katılmak üzere Gaziantep’e gelen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan şehri gezdi, Büyükşehir Belediyesince yürütülen çalışmaları yerinde gördü. Büyükşehir’in tarihi dokudaki somut ve somut olmayan kültürel mirasın korunması, yaşatılması, tanıtılması ve turizme kazandırılmasına yönelik çalışmalarla yeni bir çehreye bürünen gazi şehir, Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan’a tanıtıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Demircan’ı restore edilen tarihi binalar başta olmak üzere birçok mekanı gezdirdi, çalışmalar hakkında bilgilendirdi. Yaşayan Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmete alınan Eski Adliye Binası’nı gezen başkan, merkezin son haline hayran kaldı. Sokak Sağlıklaştırması kapsamında Gaziantep Kalesi ve çevresindeki restorasyon çalışmasıyla değişime uğrayan tarihi mekanları da gören Demircan, şaşkınlığını gizleyemedi.

"Tarihi dokuya Başkan Şahin’in eli değmiş“

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, kurucu Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminden bu yana Fatma Şahin’i yakından takip ettiğini belirterek, kentin tarihi dokusunun bir kadın başkanın eliyle nasıl değişime uğradığını gördüklerini bildirdi. 4 yıl önceki Gaziantep ile bugünkü Gaziantep arasında siyahla beyaz kadar fark ettiğinin altını çizen Demircan, “Yerel yöneticilerin, tarihi mekanlara sahip çıkması çok önemli, çünkü yerel turizmin gelişmesi demek ülke turizminin hareketlenmesi demektir. Gaziantep bu işi tamamlamış gözüküyor, tarihi mekanlar başkanın sayesinde ayağa kaldırılmış. Başkan bir yandan şehrin zor günlerinde birliği ve beraberliği sağlarken, bir yandan da boş durmamış şehrin karakterini yansıtan başarılı çalışmalara imza atmış. Yaşayan bir tarih var şehirde, tarihi mekanlar çalışmalarla canlandırılmış. Başkan Şahin’in dediği gibi ‘Şimdi Gaziantep’e gitme zamanı’ diyoruz, insanlar Gaziantep’e gelsin, hem yemek kültürünü hem de tarihi mekanların farkına varsın” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başkanlığında düzenlenen Yerel Yönetimler ve Turizm Komisyonu çalışmalarının verimli geçtiğini kaydeden Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Başkan Şahin’e misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.