Kayseri Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği tarafından Emel-Mehmet Tarman Çocuk Hastanesi’nde tedavi gören çocuklara yönelik, 23 Nisan etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, tedavi gören çocuklar gönüllerince eğlendi.
Emel-Mehmet Tarhan Çocuk Hastanesi’nde düzenlenen törene, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, İdari ve Mali İşler Müdürü Ömer Yıldız, hastane yöneticileri, tedavi gören çocuklar ve aileleri katıldı. Düzenlenen etkinlikte, hastanede tedavi gören çocuklar kendileri için hazırlanan oyun alanlarında oynadı. Kollarındaki serumlarla annelerinin kucağında etkinliğe katılan çocuklara, çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca, hastanenin zemin katı da Türk bayraklarıyla süslendi.
Etkinlik hakkında bilgiler veren Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. İbrahim Özcan, "Bildiğiniz gibi Emel-Mehmet Tarman Çocuk Hastanemiz hayırseverlerimizin katkıları ile yapılmış bir hastanedir. Yaklaşık 195 yataklı çocuk ve çocuk yan dalları ile birlikte Kayseri ve civarına hizmet vermekteyiz. Bu anlamlı günde hasta olan çocuklarımızı 23 Nisan ile buluşturmak anlamında bu etkinliği düzenledik. Bu etkinliğin yapılmasında bizlere katkı verenlere teşekkür ediyorum. Çocuklarımız ülkemizin geleceğidir. Ülkemizin geleceği olan çocuklarımıza yatırımda da son dönem de çok fazla icraat yaptık. Özellikle anne çocuk ölümlerinin azaltılmasında son yıllarda Dünya Sağlık Örgütü’nün örnek gösterdiği ülkelerden birisiyiz" dedi.