KKTC’nin Girne kenti açıklarında Suriyeli mültecileri taşıyan gemi batma tehlikesi geçirdi. Sahil güvenlik ekipleri, yardım isteyen gemideki mültecileri kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyor.
Girne açıklarında Tatlısu yakınlarında denizin dalgalı olması nedeniyle yaklaşık 300 Suriyeli mülteciyi taşıyan gemi batma tehlikesi geçirdi. Geminin yardım çağrısı üzerine KKTC Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri harekete geçti. Gemi, sahil güvenlik botlarıyla bağlanıp Girne’ye çekilmeye çalışıldığı öğrenildi. Bu arada Gazimagosa limanından kaldırılan bir açık deniz remorkorunun da seyir halinde olduğu ve saat 2400 sularında bölgeye intikal etmesi bekleniyor. Remorkor, gemiyi yedekleyerek Girne limanına çekmeye çalışacak.
Polis Basın Subaylığı, Tatlısu yakınlarında saat 16.30 sıralarında batma tehlikesi geçiren gemi mürettebatının, KKTC makamlarından yardım istediğini belirtti. Polis, Sahil Güvenlik gemilerinin bölgeye gittiği ancak fırtına ve yağış nedeniyle müdahale edemediğini belirtti.
“MÜLTECİLER İÇİN GEREKLİ HAZIRLIKLAR YAPILDI”
KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu da 300 mülteci taşıyan Suriye bandıralı bir geminin Esentepe-Tatlısu’nun 5 mil açığında batma tehlikesi geçirdiğini söyledi. Yorgancıoğlu, sağlıktan, sivil savunmaya tüm ekiplerin müdahaleye hazır bekletildiğini, kurtarılacak mültecilerin spor salonlarında barındırılması için de gerekli hazırlıkların yapıldığını kaydetti.
MÜRETTEBAT GEMİYİ TERKETTİ
Öte yandan edinilen bilgiye göre, Sahil Güvenlik ve Sivil Savunma ekipleri geminin yardımına giderken, gemi kaptanları ve mürettebatı gemiden ayrıldı.
Kıyıya çıkarılan mültecilerin sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Girne’deki Ertuğrul Apakan Spor Salonu’na yerleştirileceği öğrenildi.