Turizm araçlarına yönelik gerçekleştirilen denetimler arttı yaralamalı ve ölümlü kazalarda yüzde 50 düşüş yaşandı. Antalya Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri turizmin başkenti Antalya’da yaklaşık 5 bin otobüs ve minibüsün turizm taşımacılığı amacıyla yollara çıktığını açıkladı. 2013 yılının ilk 6 ayında turizm taşımacılığının yoğun olduğu özellikle Alanya, Kemer ve Korkuteli güzergâhında 16 bin 986 turizm taşımacılığı yapan aracın denetlendiği belirtildi. Bu denetimlerde kural ihlali yaptığı tespit edilen bin 219 sürücüye çeşitli maddelerden cezai işlem uygulandığı da açıklandı.

Denetimlerin yoğun olduğu 2012 yılı ilk 6 ayına oranla 2013 yılı ilk 6 ayında cezai işlem uygulanan araç sayısında yüzde 32,6’lık artış oldu.

    Yapılan denetimler sonucunda 2012 yılı ilk 6 ayında turist taşıdıkları tespit edilen turizm araçlarının güzergâhlarda karıştıkları trafik kaza sayısı 6 yaralamalı kaza 2013 yılı ilk 6 ayında yüzde 50 azalma ile toplam 3 yaralamalı kazanın olduğu belirtildi.

    Antalya Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; turizm araçlarına yönelik yapılan denetimlerin arttırılması ile sürücülerde yolun her bölgesinde yakalanma algısı en üst seviyeye çıkarılması sağlanırken yapılan eğitimler ve karayolundaki iyileştirmeler sonucunda trafik kazalarında genel anlamda bir düşüş yaşandığı aktarıldı.