Samsunspor'a 10 yılını verdi Kenan Topçu. Kırmızı-Beyazlı camiayı bir aileden farksız gördü ve burada ikinci ailesini buldu. Samsunspor'un efsane futbolcularından Kenan Topçu, Samsun Gazetesi'ne Samsunspor'u anlattı, anılarını paylaştı


'ÇOK ŞÜKÜR, SAMSUNSPORLU OLDUM'

Samsunspor'un 10 yıl boyunca formasını terleten Kenan Topçu, Samsunsporlu olmaktan gurur duyduğunu ve bir aile ortamından farksız olduğunu ifade ederek, "Samsunspor, benim için bir armadan da fazlasıdır. Bir memleket, bir takımdan da öte.  Armasında Atatürk’ü taşıyan tek takımın formasını yıllarca terletmenin mutluluğudur Samsunspor benim için. Kurulduğu yıldan bu yana Türk futboluna kazandırdığı futbolcularla Türk futbolunda kalite katan bir takımdır Türkiye için. İyi ki Samsunsporlu olmuşum. Çok şükür. Futbol hayatımın en güzel günlerini Samsunspor'da geçirdim. Çok farklı bir kulüp. Aileden farkı yok. Bu nedenle Samsunsporlu olmaktan gurur duyuyorum. Bir söz var ya hani, 'Başka diye soranlara inat Samsunspor' diye... işte biz de başka takım asla olmadı. Sadece Samsunspor sevgisini büyüttük içimizde" dedi.

GELECEĞİN FUTBOLCULARINI YETİŞTİRİYOR:

Samsunspor'un efsane futbolcusu Kenan Topçu, Samsun'da bir dönem antrenörlük yaptıktan sonra, şimdi de Tekirdağ'da açtığı futbol kulübünde geleceğin futbolcularını yetiştiriyor.

'KÜME DÜŞTÜK... AĞLADIK'
Kırmızı-Beyazlı camiada duygusal anlar da yaşadı Kenan Topçu. Kah güldü, kah ağladı... Nice başarılara imza attı. Fakat kendisini derinden etkileyen anısını ise işte şu sözlerle anlattı:

"Samsunspor çatısı altında geçirdiğim her an benim için bir hatıra günlüğüydü. Fakat derinden etkilendiğim bir Mersinidmanyurdu maçı var. Son dakika golü yedik ve küme düştük. Ben ve bütün takım arkadaşlarım birbirimize baktık. Uzun bir sür şoku atlatamadık. Kala kaldık. Kendimize geldiğimizde yine gözlerimiz yaşlıydı. Ancak, Erzurumspor maçı vardı birde. O maçla şampiyon olup birinci lige çıktık. Bu maçtada sevinç çığlıkları attık. Birbirimize sarıldık ve güldük"diye konuştu.

'YANLIŞ YÖNETİM TERCİHLERİ...'
Samsunspor'un çektiği sıkıntılar ve yaşadığı bir çok tehlikeyi ise Kenan Topçu açık ve net bir şekilde açıkladı. Eski yönetimlerin istikrarsızlığına vurgu yapan Topçu, "Bir takımda işler iyi gitmiyorsa burada yönetim ve yönetim tercihleri yanlış olması başlıca sebeptir.  Futbolda ekonomik güç arttıkça ekonomik dengeler bozuluyor. Maalesef anlık hesaplar uzun vadeli başarıların önüne geçiyor. Samsunspor da  bir zamanların hatasını uzun yıllardır çekiyor. Umarım tez zamanda doğru politika uygulanır ve Samsunspor hak ettiği yere geri döner" dedi.

SAMSUNSPOR'UN KURTULUŞ REÇETESİ: İSMAİL UYANIK!
Samsunspor'un çıkış reçetesini sorduğumuzda ise Kenan Topçu, "Bana göre Samsunspor, kentten kopuk durumda. Samsunspor'un kurtuluşu, halka bütünleşmesi, siyasetçilerin Samsunspor'u partiler üstü görüp taşın altına daha fazla elini sokmaları ve ekonomik anlamada Samsunspor'a kaynak yaratılması ile olur. Ancak bunlar zaten şuan yapılıyor. Samsunspor'a ciddi bir maddi-manevi destek sağlanıyor. Bu anlamda ben Samsunspor'un zaten yeni yönetim ve İsmial Uyanık ile kurtulduğunu düşünüyorum. Ayrıca Samsunspor'un amtaör takımlarını daha fazla önemseyip onların kalitesini yükseltecek projeler ortaya koyması gerektiğini düşünüyorum. Samsunspor, alt taban ile birleşirse herşey çok daha güzel olur. Bu durum Samsunspor'un özüne dönmesi için önemli bir adım olacaktır" dedi.

Samsunspor ilk kez mücadele edeceği 2'nci Lig'de bu sezon ne yapar?


 

'ARMAMIZ VE FORMAMIZ YETER...'
Takımın yeni sezonda, istediği sistemi oturtması durumunda açık ara şampiyon olabileceğini söyleyen Kenan Topçu ile röportajımızı takımın değerlendirmesi ile sonlandırdık. İşte Kenan Topçu'nun gözünden Samsunspor'un yeni takımı:

"Çok ama çok iyi bir takım kuruldu. Samsunspor bu ligin çok üstünde kaliteli bir kadroya sahip olup, ligi şampiyonlukla bitireceğine yürekten inanıyorum. Bizim buralarda olmamız gerek. Mazimiz, 'Atatürk'lü armamız ve formamız yeter bizim 2'nci Lig'e. Futbolcular, Samsunspor ruhu ve takım ruhunu rotaya koyarlarsa açık ara şampiyon olurlar. Tabi ki bizim gönlümüzden geçende Samsunspor'un şampiyon olması ve bir üst lige çıkmasıdır. Bu anlamda, yaklaşık 13 yıldır Samsun şehrinin dışında yaşamamıza rağmen, Samsunspor sevgisi ne yüreğimizden, ne de evimizin içinden asla gitmedi. Ömrümüzün sonuna kadarda gitmeyecek."


Ayaktakiler: Savaş Demiral, Kenan Topçu, Murat Gültekin, Muzaffer Badalıoğlu, Orhan Kapucu, Fatih Uraz.
Oturanlar: Yaşar Yiğit, Emin Kar, Rıfat Benli, Erol Dinler, Tanju Çolak.