Balıkesir’in Edremit ilçesinde, bir inşaat şirketinin sahibi, Akçay Mahallesi’ndeki şehirlerarası otobüs terminalinin kendisine ait olduğunu iddia ettiği bölümünü demir parmaklıkla kapattı. Tek giriş kapısından otobüslerin girip çıktığı otogarda traji komik bir durum yaşıyor.
Mülkiyetin kendilerinde olduğunu ifade eden inşaat firması sahibi, kendilerine ait bölümü demir parmaklıklar ile ayırarak araç ve yolcu girişine izin vermiyor. Vatandaşların ve sürücülerin mağdur olduğunu ifade eden otogar sakinleri ise, bu meselenin bir an evvel çözülmesini istedi. Yaklaşık 15 yıldan bu yana hizmet veren garaj bölgenin önemli turizm geçiş noktası. Kapatılan Akçay Belediyesi, Edremit Belediyesi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve firma yetkilileri arasındaki ihtilafın bir an önce çözüme kavuşturulması isteniyor.
Otobüsler dar bir alanda manevra yaparken, yolcular ve terminal çalışanları sık sık ezilme tehlikesi atlatıyor.
Otogar esnaflarından Erdal Yeğen, bu uygulamanın turizme darbe vuracağını ifade ederek, “Burada çalışan herkes mağdur durumda. Esnafımız burada yerli ve yabancı turistlere hizmet ediyor. Bir müteahhit, (Burayı ben aldım) diyerek bölgeyi demirlerle kapattı. Yetkilileri göreve çağırıyoruz” dedi.