Denizli Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Recep Demirci, Deprem Haftası dolayısıyla Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret etti.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 1-7 Mart Deprem Haftası dolayısıyla Denizli Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Recep Demirci ve beraberindeki heyeti kabul etti. Denizli AFAD Müdürü Demirci ziyarette yaptığı konuşmada, 1-7 Mart Deprem Haftası’nın önemi ve yapılacak etkinlikler hakkında Başkan Zolan’a bilgi vererek, "Okullarda eğitimlerimiz devam ediyor. Deprem ve afete karşı, afet bilinci eğitimi veriyoruz. Ayrıca Bayramyeri’nde arama kurtarma malzemelerimizi sergilemek ve broşürler dağıtmak üzere bir stant açacağız. Diğer yandan gelecek hafta ilkokullarda ise tatbikat planlıyoruz" dedi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, ziyaretten dolayı Denizli AFAD Müdürü Recep Demirci ve beraberindeki heyete teşekkür ederek, "Bizlere düşen depreme karşı tedbirlerimizi almak, araç ve gereçlerimizi ve özellikle bilgilendirme konusunda insanlarımızı nasıl davranması gerektiği noktasında uyarmak. Deprem Haftası, depremle ilgili bilgilendirme, bilinçlendirme noktasında yoğun faaliyetlerle geçsin" ifadelerini kullandı.
Denizli AFAD Lojistik Merkezi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kısa süre önce açıldığını hatırlatan Başkan Zolan, şunları söyledi:
"Devletimiz, AFAD, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve tüm kuruluşlar depreme karşı, kendi üzerine düşen görevleri, hazırlıkları yapıyorlar ama bunun ötesinde en önemli şey bilgi aktarmak, bilinçlendirmek. Okullarımızda, çocuklarımıza, büyüklerimize, herkese depremle ilgili bilgi vermek, deprem anında neler yapacağımızı çok iyi anlatmak gerekir. AFAD’a hükümetimiz, Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız olağanüstü önem veriyor. AFAD artık sadece Türkiye’de değil, dünyada nerede bir sıkıntı var, felaket var, çaresizlik var, oraya koşan bir kuruluş haline getirildi. Nerede insan varsa onun derdine derman olmak için koşturuluyor. Kızılay ile birlikte güzel bir ikili oluştu. İnşallah ihtiyaç olmasın ama ihtiyaç duyulduğunda da yanı başımızda olacak olan böyle güçlü kuruluşlarımız olsun."