Kırım Tatar Türklerinin lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’na Iraklı Türkmenler tarafından gönderilen bayrak teslim edildi.
Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, Ukrayna Milletvekili ve Kırım Tatar Türklerinin lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile Ankara’da bir araya geldi. Ziyaretinde Kırımoğlu ile bölgedeki gelişmeler ve Kırımlı Türklerin yaşadıkları sorunlarla ilgili olarak Kırımlıoğlu ile görüş alışverişinde bulunan Yavuzaslan, Irak Türkmen Cephesi Lideri ve Kerkük milletvekili Erşat Salihi tarafından gönderilen Irak Türkmeneli bayrağını Kırımlıoğlu’na teslim etti.
Yavuzaslan, “Kuzeyin ve güneyin gök bayrakları Ankara’da birbirine kavuştu. Bu şerefli bayrak kahraman Irak Türkmenlerini Sayın Kırımoğlu’na hediyesidir’’dedi.
Gönderilen bayrak için teşekkür eden Abdülcemil Kırımoğlu da, Irak’taki kardeşlerimizin de acılarını yüreğimizde hissediyoruz. Kırım Tatar Türklerinden Irak Türkmenlerine selam olsun. Erşat beyi ve tüm Türkmenleri selamlıyorum” diye konuştu.