Konak Belediyesi’nin temelini atacağı yeni hizmet binasının mimari projesini seçecek yarışma jürisi, Yenişehir’de bölgeyi gezerek incelemelerde bulundu.
İzmir merkez ilçesi Konak’ta, belediye yeni hizmet binası için çalışmalarını hızla sürdürüyor. Yenişehir’de temeli atılacak yeni hizmet binasının mimari projesini seçecek yarışma jürisi de, bölgeyi gezerek, incelemelerde bulundu.
Konak Belediyesi, yeni hizmet binasıyla dağınık durumdaki hizmet binalarını tek çatı altında toplamayı amaçlarken, yeni hizmet binasının mimarisine de önem veriyor. Yenişehir’i gezerek bölge hakkında gözlem yapma şansı bulan akademisyenlere rehberliği Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yaptı. Pekdaş, yeni hizmet binasının tamamlanmasıyla bölgeye kamu elinin değeceğini söyledi. Yenişehir’in Konak’ın önemli merkezlerinden biri olduğuna vurgu yapan Başkan Pekdaş, kamunun gelmesiyle bölgenin de kalkınacağını dile getirdi. Jüri üyeleri, kapalı pazaryerinin yerine inşa edilmesi planlanan yeni bina için bir de toplantı yaptı.
Toplantı öncesi kısa bir bilgilendirme yapan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, belediye birimlerinin üç farklı binada ve zor koşullar altında görev yaptığını belirterek, bu olumsuz durumun hizmet kalitesine de yansıdığını söyledi. Göreve gelir gelmez dağınık durumdaki belediye birimlerini tek çatı altına toplayacak yeni bir hizmet binası yapmak için kolları sıvadıklarını dile getiren Pekdaş, Yenişehir’de mülkiyeti belediyeye ait kapalı pazaryerini yıkarak yeni hizmet binasını bu alana yapmaya karar verdiklerini ifade etti. Yer tespitinin ardından yeni binanın nasıl ve hangi özelliklerde olması gerektiği konusunda kamuoyunun görüşüne başvurduklarını belirten Başkan Pekdaş, “Bugüne kadar kadın ve engelli dernekleri, meslek odaları, üniversiteler, bölge halkı ve muhtarlarla toplantılar yaptık. Bu toplantıların hepsinin sonuçları ve kayıtlarını tuttuk. Düzenleyeceğimiz yarışma öncesi, ‘şartnameyi nasıl belirleyelim, neleri ölçü almalıyız’ konularını belirlemek üzere de yarışma jürisi ve danışmanlarıyla buluştuk. Bu toplantılarla kriterleri tespit edeceğiz. İzmir’imize, Konak’ımıza yakışan bir bina kazandırmak için çalışıyoruz” dedi.
Konak Belediyesi’nin Yenişehir Pazaryeri’nin yerine inşa etmeyi planladığı yeni hizmet binasının mimari projesinin belirleneceği ulusal yarışmanın danışman jürisinde, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Belediyesi Başkan Yardımcısı Eser Atak, Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Hasan Topal, Yrd. Doç. Dr. Mimar İlker Kahraman, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mimar Tevfik Tozkoparan yer alıyor.