İstanbul’daki evinde hayatını kaybeden merhum bestekar ve ses sanatçısı Yıldırım Gürses’in eşi TRT sanatçısı Ayla Gürses son yolculuğuna uğurlandı.
Ayla Gürses için Zincirlikuyu Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Gürses’in oğlu Beyazıt Gürses, Selami Şahin, Ahmet Selçuk İlkan ve yakınları ile arkadaşları katıldı. Törende taziyeleri kabul eden Beyazıt Gürses, annesinin vefatından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Gürses, “Çok belirgin bir hastalığı yoktu. Nefes darlığı ve ona bağlı kalp problemi olabilir. Çok perişanız. Dün 11.00’da kaybettik. Tabi apar topar Ankara’dan döndük. Çok büyük bir sanatçıydı. Türkiye’nin en büyük pes seslerinden biriydi. Ona ve babama çok güzel bir program yaptım ben. Annemde her bölüme geldi. Babamı andık orada. O çok sevindi. Çünkü babamın o dönemde yaptığı müzikalde annem de vardı ve o dönemleri hatırladı. Çok iyi bir anneydi. Çok iyi bir sanatçıydı. Ben en son dün telefonla görüştüm. Ankara’daydım. Hemen apar topar geldim. Birçok kişi aradı. Herkes annemi çok seviyordu’’ dedi.
Cenazeye katılan Selami Şahin ise, “Biz Gürses Ailesi’ni çok seviyoruz. Yıldırım Gürses yeri dolmaz bir sanatçıydı. Allah rahmet etsin. Eşi de vefat etti. Böyle bir günde yalnız bırakmamak lazım. Üzülmek de bir şeyi geri getirmiyor. Ateş düştüğü yeri yakar. Allah ailesine sabırlar versin” şeklinde konuştu.
“YILDIRIM GÜRSES’İN HATIRASIYDI”
Ayla Gürses’in, Yıldırım Gürses’in hatırası olduğunu söyleyen Ahmet Selçuk İlkan da, “Hayatımızın gerçeği bu. Her gün biraz daha eksiliyoruz ama hatırası ve bizde önemi, değeri, izi olan bir insanı kaybetmek acı. Sevgili Yıldırım Gürses ağabeyimizin bir hatırasıydı Ayla Hanım. Ailece görüştüğümüz çok sevdiğimiz bir insandı. Allah rahmet etsin, kalanlara sabırlar metanetler versin. Başımız sağ olsun’’ dedi.
İkindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Ayla Gürses’in cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’nda eşi Yıldırım Gürses’in yanına defnedildi.