Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) düzenlenen "Mimaride, Ekoloji ve Sürdürülebilirlik" adlı seminere konuşmacı olarak katılan Yüksek Mimar Ahmet İğdirligil Bodrum mimarisinin öğrencilere anlattı.

Mimarlık Haftası kapsamında OMÜ Mimarlık Fakültesi ve Samsun Mimarlar Odası’nın ortaklaşa düzenlediği "Mimaride Ekoloji ve Sürdürülebilirlik; Bodrum örneğinde yöresel mimariden örnekler ve yeni yorumlar" konulu seminerde, Ahmet İğdirligil deneyimlerini paylaştı. İğdirligil konferansında, Muğla’nın Bodrum ilçesinde yerel mimarlığın oluşumunu şekillendiren etkenleri, eski-yeni mimariden ve kendi yaptığı mimari örneklerini anlattı. Kendi eserlerinde, geleneksel mimariye özgü yöresel malzemeler kullanarak yeni bir bakış açısı ile yeni yapılar ortaya koyan İğdirgil, yapılarında; arazi yapısı, mevcut ağaç dokusu ve doğal teraslar koruyup çevre verilerini mimariye dahil edecek çözümler üretmeye çalıştığını belirtti.

OMÜ Sahnesinde düzenlenen seminere; OMÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Oktay, Samsun Mimarlar Odası Başkanı İshak Memişoğlu, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.