84 yıllık geçmişiyle Türkiye’nin en köklü okullarından TED Ankara Koleji, düzenlenen törenle 2015 mezunlarını uğurladı.
TED Ankara Koleji, düzenlenen törenle 2015 mezunlarını uğurladı. İncek Kampüsü’nde gerçekleştirilen törenle liseden mezun olan 508 öğrenciye diplomaları verildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan mezuniyet töreninde Lise Müdürü Aydın Ünal, velilere ve öğretmenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında TED Ankara Koleji’nin ulusal kimliğinden ödün vermeden yüzünü ve kafasını Batı’ya çevirebilen, Türk toplumunun uygarlığa açılan penceresi olarak varlığını sürdüren büyük bir Cumhuriyet kurumu olduğunu ve kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün uygar bir toplum yaratma idealini gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Ünal, 2015 mezunlarına “Yelkenlerinizi sıkı tutunuz, rüzgarlara kanmayınız. Rotanız ve pusulanız belli. TED Ankara Koleji Vakfı Okulları, özgür düşüncenin, eleştirel düşüncenin anavatanıdır. Yolunuz açık olsun” diye seslendi.
Okul birincisi Can Livanelioğlu, okul ikincisi Onat Güner ve okul üçüncüsü Ezgi Çelik’e diploma ve ödülleri Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Ahmet Çörtoğlu ve TED Ankara Koleji Mezunları Derneği Genel Başkanı Kutluhan Olcay tarafından verildi. Törende TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü’nün “Yılın Sporcusu” ödüllerinin yanı sıra ulusal ve uluslararası yarışmalarda okulu başarıyla temsil eden öğrenciler de ödüllendirildi.
Okul birincisi Can Livanelioğlu yaş kütüğüne birinciliğini simgeleyen plaketi çaktı. Livanelioğlu, mezunlar adına yaptığı konuşmada “Her TED mezunu ülkesi için çalışmayı, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının dalgalandırdığı Türk bayrağını her alanda en yükseğe taşımayı, Türk istiklal ve Cumhuriyeti’ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmeyi birinci vazifesi bilmelidir. Birer çocuk olarak içeri yürüdüğümüz bu kapıdan, birer yetişkin olarak çıkmanın zamanı artık gelmiştir. Okulumuzdan ayrılmanın verdiği hüzün yerini TED Ankara Koleji mezunu olmanın verdiği gurura bırakmaktadır. Birbirimizle paylaştığımız bu güzel yıllar ve hatıralar için sizlere bir kez daha teşekkür ediyorum” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.
S evinç ve hüznün aynı anda yaşandığı diploma merasiminin ardından çiçeği burnunda mezunlar, Kolej Marşı ve havai fişek gösterisi eşliğinde keplerini havaya fırlattılar.