Bu yıl ikincisi düzenlenen Artvin Tanıtım Günleri, Artvin protokolünün yoğun ilgi gösterdiği açılış töreninin ardından Funda Arar konseriyle Feshane’de başladı. Mutfağından folkloruna kadar Artvin’i İstanbul’a taşıyan etkinlik 4 gün boyunca devam edecek.
Artvin Valiliği, Artvin Vakıfları, Federasyonları ve Dernekleri; Artvin’i ikinci kez İstanbul’a taşıdı. 16-19 Nisan tarihleri arasında Feshane Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan Artvin Tanıtım Günleri’nin ilk günü, İstanbul’daki Artvinlileri, memleket hasreti çekenleri ve Artvin kültürüne ilgi duyanları bir araya getirdi. Artvin, siyasetçileri, bürokratları, sanatçıları, akademisyenleri, sporcuları, iş adamları, sivil toplum kuruluşları ve halkın desteğiyle gerçekleşen Artvin Tanıtım Günleri’nde camileri, kiliseleri, kaleleri ve kemer köprüleriyle bölgede yaşamış bütün uygarlıkların izlerini taşıyan Artvin, İstanbul’da canlandırıldı. Öğlen saatlerinde yoğun bir katılımla gerçekleşen açılış törenin ardından, ünlü sanatçı Funda Arar, Artvinlilerle buluştu. Funda Arar konserine çok sayıda Artvinli yoğun ilgi gösterdi.
“ARTİN’İ İSTANBUL’A TAŞIDIK”
Artvin’i her yönüyle İstanbul’a taşıdıklarını belirten Artvin Dernekler Federasyonu Başkanı Metin Kar, “İkincisini gerçekleştirdiğimiz Artvin Tanıtım Günleri, 5 kurumsal yapı ve birçok derneğimizin birlik ve beraberliğiyle hayata geçirdik. Herkese teşekkür ediyoruz. Artvin’i iyi bir şekilde tanıtmaya devam edeceğiz. Artvin her yönüyle İstanbul’da. Cumartesi günü için çok önemli sürprizlerimiz var. Buradaki tanıtım günlerinde yaşanmamışları yaşatacağız. Herkesi buraya bekliyoruz” dedi.
Artvin Günleri’ne yoğun bir katılım olduğunu belirten Kafkas Artvin Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Rıza Altunel, “Haftalardır yoğun bir çalışmayla bir ekip halinde zorlukları aşarak buraya geldik. Yoğun bir katılım var. Artvin gerçekten bugün İstanbul’da tanıtılıyor. Büyük bir özveriyle çalışan herkese teşekkür ederim” dedi.
Artvin’i en iyi şekilde tanıtmak için yoğun gayret gösterdiklerini belirten 52 Basın Yayın Organizasyon Genel Müdürü Sezer Turan, “Buradaki herkes Artvin’i çok özledi ve Artvin’e gönül verenler burada bir araya geldi. Yüreği Artvin kokan herkese bizi yalnız bırakmadıkları için herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
Artvin Günleri ile Artvin’i, İstanbul’a taşıdıklarını belirten Artvinliler Hizmet Vakfı Başkanı Hakan Peker, “İkincisini düzenlediğimiz Artvin Tanıtım Günleri’ne bütün İstanbul halkını davet ediyoruz. Tanıtım Günleri’ne gelen İstanbul halkı Artvin’e de gelecektir. Katılan herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
İki aydır yoğun bir çabayla Artvin Tanıtım Günleri’ne hazırladıklarını belirten İstanbul Artvinliler Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Sinan Temiz, “Çok yoğun bir kalabalık var. İki aydır gecemizi gündüzümüze kattık. Neredeyse uyumuyoruz. Çoğu zaman evimize bile gitmedik ama değdi. Cumartesi gününe herkes dikkat etsin. Cumartesi hem Atabarı Rekor Denemesi hem de otantik Artvin düğünü var. Artvin’i insanıyla, kültürüyle, çevresiyle ve doğasıyla burada tanıtıyoruz” dedi.
“GÜLMEK İÇİN ÖNCE FESHANE, SONRA ARTVİN”
Gülmek isteyen insanların önce Feshane’ye, ardından da Artvin’ gitmeleri gerektiğini söyleyen Artvinliler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Mine Emirzade, “Çok güzel bir program oluyor. Devamındaki günlerde de üzerine farklı şeyler katarak kaliteli bir program geçireceğiz. Artvin, İstanbul’da diyoruz. İnsanlar gülmek için önce Feshane’ye, sonra da Artvin’e gelmeli” dedi.
İstanbul Artvin Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Hasibe Özkan ise, “Artvin’i en iyi şekilde tanıtıyoruz. Dört gün boyunca buradayız ve çok güzel programlarımız var. Bütün Artvinlileri, Artvin sevdalılarını, Artvin’i görmek isteyen herkesi Feshane’ye bekliyoruz” şeklinde konuştu.
CUMA GÜNÜ ŞÜKRİYE TUTKUN SAHNE ALACAK
Artvin Tanıtım Günleri’nin ikinci gününde saatler 20.00’yi gösterdiğinde Şükriye Tutkun konser verecek. Ayrıca Fuat Bahçeci, Ahmet Evbaşı, Hüsnüsen Yaşar, Filiz Yıldırım, Vira Cemal, Aydoğan Topal, Cemal-Soysal, bizim Yaşar, Bayar Şahin, Ertan Set ve Zafer Tekgümüş de Artvin Tanıtım Günleri’nde Artvinlilerle buluşacak.
GELENEKSEL KÖY DÜĞÜNÜ VE ATABARI REKOR DENEMESİ YAPILACAK
Artvin Tanıtım Günleri’nin üçüncü günü birbirinden güzel sürprizlere sahne olacak. Unutulmaya yüz tutmuş Anadolu geleneklerinden olan köy düğünlerini de tekrar hatırlatmak amacıyla 18 Nisan Cumartesi günü saat 12:00’de gerçek bir Geleneksel Artvin Düğünü yapılacak. Artvin’den özel olarak getirilen atlar, köy evini temsilen yapılan platform, aksesuarlar, kostümler ve oluşturulacak konvoy ile her şey aslına uygun yapılacak. Gerçek bir çiftin evleneceği düğünün nikahını ise kendisi de bir Artvinli olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıyacak. Saatler 15.00’i gösterdiğinde ise Daha önce Artvin’de 5 bin kişinin yer aldığı Atabarı Rekor Denemesi, Feshane’de 20 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek.