Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, “Millet iradesinin sembolü TBMM’nin açılışının 95. Yıldönümünde milletimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlarım” dedi.
Konukoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, 23 Nisan 1920’de açılan TBMM’nin, Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde Kurtuluş Savaşı’nı verdiğini anımsatarak, “Atatürk, bağımsızlığımızın sembolü Meclisin açıldığı günü, yarınlarımız olan çocuklara armağan ederek, onlara güvenini göstermiştir” ifadelerini kullandı.
Büyük Türk Milleti adına Kurtuluş Savaşını yöneten TBMM’nin bugün de millet iradesinin merkezi olduğuna dikkati çeken Konukoğlu, şöyle devam etti:
“TBMM’nin açıldığı gün, Kurtuluş Savaşı’nda en önemli adımın atıldığı, Cumhuriyete giden yolun açıldığı gündür. Bağımsız Türkiye’nin doğum günü olan bu gün, Büyük Önder Atatürk, bu günü, yarınlarımız olan çocuklarımıza armağan ederek, millet iradesinin geleceği olan çocuklara verdiği önemi göstermiştir. Nu duygularla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlar, bağımsızlık uğruna kanlarını döken ve canlarını veren şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anarım.”