Karesi Belediyesi, çocukları televizyon ve bilgisayar bağımlılığından kurtaracak, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkı sağlayacak olan "Karesili çocuklar, kendi kuklalarını kendi yapıyor" projesini başlattı. Proje kapsamında kırsal mahallelerdeki okullarda eğitim gören çocuklar, dağıtılan kuklalarını elleriyle boyadı.
"Çocuklar gülüyor, Karesi Gülüyor" sloganıyla hareket eden Karesi Belediyesi, çocukları bilgisayar ve televizyon bağımlılığından kurtarmak için önemli bir adım attı. ’Karesili çocuklar, kendi kuklalarını kendi yapıyor’ diyerek yola çıkan belediye, Karesi ilçesindeki kırsal mahallelerde bulunan okullarda eğitim ve öğretim gören tüm çocuklara kukla dağıttı. Düzenlenen ve 907 çocuğa kuklanın hediye edildiği Kukla Atölyesi etkinliğinde çocuklar, kendilerine dağıtılan kukla parçalarını rengarenk boyayarak hem eğlendi hem de öğrendi. Çocuklar, hayal dünyalarına göre boyadıkları parçaları abi ve ablalarıyla birlikte birleştirerek kendi kuklalarını kendileri yaptı. Kukla Atölyesi çalışmaları ile kendi kuklalarını yapmanın mutluluğunu yaşayan çocuklar ayrıca kukla yapımı ile ilgili yöntem ve teknikleri de öğrendi.
PROJENİN AMACI
Karesi Belediyesi proje ile çocukların hayal dünyalarını geliştirmeyi, sosyal ve duygusal gelişimlerine katkıda bulunmayı, duygu ve düşüncelerini en güzel şekilde ifade etme fırsatı sağlamayı amaçlıyor. Belediye ayrıca çocuğun grupla birlikte çalışma, dinleme, diğer kişilerle ilişki kurma, paylaşma, sorumluluk alma gibi sosyal ilişkilerini de geliştirmeyi hedefliyor.