ANKARA'daki intihar saldırısında yaşamını yitiren KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyesi TCDD çalışanı Nevzat Sayan ile HDP Karaman İl Başkan Yardımcısı Dilaver Karharman, memleketleri Karaman'a son yolculuğuna uğurlandı.
Adana'da TCDD tekniker olarak görev yapan Birleşik Taşımacılık Sendikası üyesi 2 çocuk babası Nevzat Sayan, bağlı olduğu sendika üyeleri ile birlikte geçen cumartesi günü 'Barış, Emek ve Demokrasi' mitingine katılmak için Ankara'ya gitti. Sayan, grupla birlikte TCDD Garı önünde beklediği sırada bombalı terör saldırısı sonucu yaşamını yitirdi. Sayan'ın cenazesi, dün memleketi Karaman'a getirildi. Cenaze bugün namaz için Kır Mahalle Büyük Camii'ne getirildi. Sayan'ın, üniversiteye hazırlanan oğlu Berkay, babasının, Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılıp ağladı. Sayan'ın cenazesi kılınan cenaze namazının ardından Şehir Mezarlığı'nda defnedildi. Eşi Rabia Sayan, oğlu Berkay ve Ankara'da avukatlık yapan kızı Meliha Sayan'a sarılıp teselli etti.
TABUTUNA TÜRK BAYRAĞI ASILDI
HDP Karaman İl Başkan Yardımcısı Dilaver Karharman da, İl Başkanı Şevket Uyrum ile birlikte 'Barış, Emek ve Demokrasi' mitingine katılmak için gittiği Ankara'da bombalı saldırıda yaşamını yitirdi. Tabutunun önüne Türk bayrağı asılan Dilaver Karharman'ın cenazesi bugün Belediye Musallası'nda kılınan cenaze namazın ardından Şehir Mezarlığı'nda defnedildi.
HDP İl Başkanı Şevket Uyrum, Başkan Yardımcısı Dilaver Karharman ile birlikte Ankara'ya gittiklerini belirterek, "Ben de, arkadaşım Karharman da partinin Karaman İl Teşkilatı'nın kurucularındanız. Barış mitingine katılmak için birlikte Ankara'ya gittik. Ancak Karharman, yapılan hain saldırıda yaşamını yitirdi" dedi.

FOTOĞRAFLI